- Reklama -

Kubalík přepisuje kroniky, NHL oceňuje

- Reklama -

Fanshop týmu
NHL zveřejnila v sobotu nejlepšího nováčka měsíce ledna, kterým se stal útočník Chicaga Dominik Kubalík.
Ocenění získal jako první český hráč od sezony 2013/14, kdy postupně uspěli Tomáš Hertl, Marek Mazanec a dvakrát Ondřej Palát.


Kubalík zazářil s 10 góly a 14 body v 10 zápasech a vyrovnal tak klubový nováčkovský rekord Alexe DeBrincata z listopadu 2017 v počtu branek v jednom měsíci.
Více gólů než 24letý rodák z Plzně dal v lednu pouze Alexandr Ovečkin z Washingtonu, který byl vyhlášen nejlepším hráčem měsíce.
Kubalík bodoval v úvodních šesti kláních uplynulého měsíce, což byla nejdelší série v podání nováčka Chicaga od sezony 2015/16, kdy se to samé podařilo Artěmiji Panarinovi. Šikovný levý křídelník také skóroval v pěti duelech za sebou jako první nováček Blackhawks od ročníku 1989/1990, kdy se stejně prosadil Jeremy Roenick.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -