- Reklama -

Kučerov na stovce, nejrychleji od Maria Lemieuxe

- Reklama -

Byla to jen otázka času. Před včerejším zápasem měl Nikita Kučerov, vedoucí muž ligového bodování, na kontě 99 bodů v 61 zápasech. Kulatá meta nakonec padla, Rus v utkání proti Buffalu (2:1 po nájezdech) zaokrouhlil svůj součet na hodnotách 30 branek, 70 asistencí, 100 bodů.



To vše teprve ve dvaašedesátém zápase sezóny, tedy v době, kdy do konce základní části stále zbývá odehrát dvacítka duelů. Takto rychle se na metu sta bodů naposledy dostal Mario Lemieux v sezóně 1996-97.
Fanshop týmuZa posledních dvaadvacet let neměl žádný hráč v této fázi sezóny na kontě tolik bodů. Kučerov je také prvním hráčem v klubové historii Lightning se dvěma stobodovými sezónami, navíc je zaznamenal ve dvou letech v řadě. To se žádnému z velikánů floridského klubu v minulosti nepovedlo.
Za posledních dvacet let se podařilo pokořit sto bodů ve dvou ročnících po sobě jen sedmi hokejistům. „Je to výjimečný hráč a prožívá parádní sezónu,“ chválil svého svěřence kouč Jon Cooper. „V kabině po zápase byla skvělá atmosféra, všichni za něj byli šťastní,“ dodal kouč.


„Byla to výjimečná chvíle,“ přiznal po utkání také samotný Kučerov, když před novináři komentoval svou třicátou branku sezóny, kterou po nahrávce Tylera Johnsona zakončil brejk dvou na jednoho a vyrovnal stav zápasu. Obhájit „stovku“ se v historii povedlo jen třem dalším Rusům – Buremu, Ovečkinovi a Malkinovi.
Jubilejní trefa také znamená, že pětadvacetiletý Rus má nyní na kontě čtyři třicetigólové sezóny v řadě. „Na začátku sezóny jsem přestal žasnout nad tím, co předvádí. Teď už to od něj prostě očekávám,“ komentoval parťákův úspěch Tyler Johnson. „Je neuvěřitelně odhodlaný a soutěživý, a taky tvrdě dře. Bude ještě lepší,“ dodal Johnson.

- Reklama -


Aby toho nebylo málo, jubilant Kučerov nakonec celý zápas rozhodl v nájezdech. Pro Lightning znamenala tato výhra osmé vítězství v řadě a celkově už výhru číslo 47 ze 62 utkání. Tak rychle se na sedmačtyřicet výher nedostal žádný tým v historii.
Kde se letos Nikita Kučerov a Tampa Bay Lightning zastaví?
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -