- Reklama -

Kučerov vs Dacjuk. Mladší Rus se dvěma body vytáhnul na svůj dětský idol

- Reklama -

Pořád je to vzrušení. Pavel Dacjuk je ve své domovině pojem, mezi mladými ruskými hráči se těší obrovskému respektu. Také proto se Nikitu Kučerovovi ve vzájemných duelech proti o patnáct let staršímu krajanovi stále trochu chvějí kolena. V úterý se Tampa Bay utkala s Detroitem na domácím ledě a porazila Rudá křídla hladce 6:2.
Dacjuk byl prý Kučerovovým oblíbeným hráčem, když vyrůstal. S Detroitem vyhrál už dva Stanley Cupy. Hokej v jeho podání vypadá neuvěřitelně jednoduše. Takového hráče si snadno zamilujete.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Jen sledovat, co na ledě dokáže, co předvádí v obranné třetině… Prostě se snažíte ho napodobit,“ řekl s respektem dvaadvacetiletý Kučerov, aktuálně s 60 body (28+32) nejproduktivnější hráč Lightning.
Obdiv je ale vzájemný. Také Pavel Dacjuk oceňuje, jak se mladý Rus vypracoval a jak se za pouhé tři sezóny v NHL zlepšil. „Hodně se zdokonalil. Má opravdové sebevědomí. Na ledě dělá hodně správných rozhodnutí, zvlášť když je pod tlakem. Hodně vyrostl. Je to talentovaný hráč, dobrý pracant.“
Dacjuk je považován za jednoho z nejlepších obousměrných hráčů v NHL. Je platný v útoku i v defenzivě. Také proto obdržel už třikrát Frank J. Selke Award pro nejlépe bránícího útočníka ligy. Právě dobré bránění chválí na Kučerovovi i Dacjuk. Vždyť forvard Tampy Bay skončil oni sezónu s +38 body v tabulce pravdy, letos má zatím +5.
„Není snadné hrát dopředu i dozadu,“ řekl Dacjuk. „Dělá pokroky, je to stabilní hráč. Každý den, každý zápas,“ dodala opora Red Wings.
Svoje kvality potvrdil Kučerov také v úterý. Pod výhru 6:2 se podepsal gólem v přesilovce a asistencí. Stejnou produktivitu (1+1) vykázal Ondřej Palát a Steven Stamkos. Dva góly dal Eric Condra, který tak přerušil dvacetizápasový střelecký půst.
„Celý tým odehrál dnes dobrý zápas,“ řekl dvojnásobný střelec. „Když v tom budeme pokračovat, staneme se opravdu náročným protivníkem.“
Tampa vedla už po první třetině 2:0, po druhé 4:2, v závěrečné dílo zkázy Red Wings dokončila dalšími dvěma góly.
„Oba týmy byly zpočátku trochu ospalé. Dali jsme si navzájem pár laciných šancí. Oni je využili, my bohužel ne,“ okomentoval duel kapitán Detroitu Henrik Zetterberg. Rudá křídla po porážce klesla v tabulce Východní konference na deváté místo.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -