- Reklama -

Lafreniére podepsal smlouvu s Rangers

- Reklama -

Útočník Alexis Lafreniére podepsal tříletý nováčkovský kontrakt s New Yorkem Rangers, kteří si ho vybrali jako jedničku v nedávném draftu NHL.
„Jsme nadšení, že ho máme pod smlouvou a stal se Rangerem. Těšíme se na to, až ho poprvé uvidíme na ledě,“ uvedl generální manažer Jezdců Jeff Gorton.


Lafreniére na začátku roku získal s Kanadou zlato na mistrovství světa hráčů do 20 let v Ostravě a Třinci. Po turnaji obdržel cenu pro nejlepšího útočníka i nejužitečnějšího hráče.
Před ukončením sezony kvůli pandemii koronaviru byl nejproduktivnějším hráčem juniorské soutěže QMJHL, v níž v dresu Rimouski zaznamenal 112 bodů za 35 branek a 77 asistencí v 52 zápasech.
Druhý rok po sobě díky tomu Lafreniére získal ocenění pro nejlepšího hráče celé kanadské juniorské ligy CHL, což v minulosti dokázal pouze současný kapitán Pittsburghu Sidney Crosby.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -