- Reklama -

Laine utrpěl otřes mozku, doba jeho návratu je zatím nejasná

- Reklama -

Patrik Laine, jeden z nejlepších kanonýrů v této sezoně, utrpěl po tvrdém hitu od obránce Buffala Jakea McCabea otřes mozku. Dvojka posledního draftu vynechala nedělní trénink a teprve až čas ukáže, kdy se bude moci naplno vrátit zpátky do sestavy.
McCabe narazil do Laineho ve středním pásmu v okamžiku, kdy osmnáctiletý Fin obdržel přihrávku, a nesledoval tak dění kolem sebe. Laine opustil ledovou plochu a do zápasu už nezasáhl.
„V sobotu večer podstoupil vyšetření. V neděli se sešel s doktory. Léčení neskončí, dokud symptomy neodezní, potom začne podstupovat větší tréninkovou zátěž, a pak se vrátí zpátky na led,“ uvedl trenér Winnipegu Paul Maurice. „U takových případů nemůžete stanovit dobu návratu. Několika hráčům se v tomto ročníku přihodilo to samé. Je nemožné stanovit nějaký termín.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Maurice ale zároveň McCabeovi nic nezazlívá. „Byl to neskutečně tvrdý hit. V zápasech se to stává. Nebylo to nic nečistého. Miluju Laineho. Budu stát za všemi svými hráči. Nemám žádný problém s hitem. Když se dva hokejisté srazí ve velké rychlosti, někdo to odnese. Ze hry je potřeba odstranit hity, které přicházejí ze stran, nebo když někdo druhého hráče vyřadí po úderu loktem do hlavy. Je hodně nešťastné, co se stalo, a doufáme, že se Patty brzy vrátí do hry,“ říká lodivod Jets.
Laine díky 37 bodům za 21 branek a 16 asistencí vede bodování nováčků. Jeho útok s Markem Scheifelem a Nikolajem Ehlersem patří k nejnebezpečnějším v lize.
„Něco takového pochopitelně nechcete vidět. Bude to těžké. Vybudovali jsme si mezi sebou chemii. Doufáme, že se jeho stav bude zlepšovat a brzy se vrátí, moc se na něj těšíme. Hokej je rychlý sport. Vidíte volného spoluhráče, tak mu přihrajete. Takové hity se stávají. Hra probíhá ve vysokém tempu,“ tvrdí Scheifele.
Podle Maurice Laine sledoval nedělní trénink „s velkým úsměvem na tváři“. „Necítí se stoprocentně v pořádku. Ale má dobrou náladu. Ehlers mu pomáhá jako řidič. Je v dobré kondici,“ uzavírá Maurice.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -