- Reklama -

Laine už se nemusí barevně lišit od spoluhráčů, jeho návrat se blíží

- Reklama -

Patrik Laine je o krok blíž k návratu na led po otřesu mozku. Útočník Winnipegu dostal od lékařů povolení naplno trénovat se svými spoluhráči a nemusí se už vyhýbat kontaktu jako dosud. První trénink, v němž neměl na sobě dres, který značil, že nemůže chodit do soubojů, absolvoval v neděli.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Vždycky když jsem snažil zvýšit tepovou frekvenci, tak mě začala bolet hlava. Posledních pár dnů je to lepší. Cítím, že bych už brzy mohl zase hrát. Musím ještě pořádně zapracovat na bruslení, abych dokázal držet tempo s ostatními. Potom budu uvažovat o návratu do sestavy.“
Laine nastoupil naposledy 7. ledna, kdy po tvrdém hitu obránce Jakea McCabea nedohrál zápas v Buffalu. Dalších sedm zápasů vynechal a určitě nenastoupí ani dnes večer proti Anaheimu Ducks. Nicméně podle kouče Tryskáčů Paula Maurice existuje šance, že nastoupí už v úterním klání se San Jose.
„Dnes ráno jsme se domluvili na tom, že v pondělí hrát nebude. Nenechal bych ho hrát dva zápasy tak brzy za sebou po jednom pořádném tréninku. Uvidíme, jak na tom bude zítra. Pokud se bude cítit skutečně dobře a bude zase moci trénovat naplno, tak začneme přemýšlet o jeho startu v úterním utkání,“ sdělil Maurice.
Osmnáctiletá vycházející hvězda finského hokeje patří s 21 brankami k nejlepším střelcům aktuálního ročníku zámořské soutěže (zatím je na 7. místě), spolu s 16 asistencemi nasbíral Laine v dosavadních 42 zápasech 37 bodů a z nováčků soutěže si vede lépe pouze centr Toronta Auston Matthews (44 zápasů, 38 bodů, 22+16).

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -