- Reklama -

Laine v nejlepším zápase sezóny sestřelil třetím hattrickem v NHL Dallas

- Reklama -

Od svého návratu po otřesu mozku se v devíti zápasech trefil jen dvakrát. Teď se Patrik Laine připomněl plnou silou. V úterý doma sestřelil Hvězdy z Dallasu třetím hattrickem v kariéře a výrazně tak pomohl svému týmu k výhře 5:2. Stars tím přerušili šňůru čtyř porážek v řadě.
Sám čekal na gól pět utkání. Určitě kvůli tomu nepanikařil. Osmnáctiletý nováček si obvykle nedělá starosti, když pět zápasů nedá gól. Určitá nejistota na něm ale vidět byla. Návrat na čelní příčky střelecké tabulky musel potěšit. Laine se nyní s 26 zásahy dělí s Ovečkinem, Tarasenkem a Grabnerem o šesté místo mezi nejlepšími ligovými střelci.


Bude vás zajímat:


Finský forvard přiznal, že po poslední porážce 1:4 s Tampou Bay proběhla v týmu seriózní schůze. „Měli jsme vážný mítink. Řekli jsme si, že musíme pracovat tvrději a snažit se zjednodušit hru. Myslím, že se nám to povedlo.“
Ze svých branek měl samozřejmě radost. „Vždycky je pěkné skórovat. Ty čtyři zápasy nebyly moc dobré, takže bylo příjemné odehrát takového utkání. Musím hrát jednodušeji. Dávat puky na bránu a doufat, že se něco stane. Měli jsme dobré příležitosti a podařilo se nám je proměnit. Hrál jsem svou hru, bojoval jsem, bruslil, chtěl jsem být agresivní,“ zhodnotil utkání Laine.
Finský snajpr otevřel skóre večera v 16. minutě, kdy proměnil pěknou přihrávku od Andrewa Coppa. Ve druhé třetině domácí zvýšili na 2:0, hostů, se ale po gólech opor Jamieho Benna a Tylera Seguina povedlo srovnat. Ve třetím dějství si vzal slovo opět Laine, který nejprve rychlou střelu po buly zvýšil na 3:2, dvěma góly do prázdné brány pak završili skóre na 5:2 Blake Wheeler a znovu Laine.
„Potřebujeme, aby někteří hráči takto vystoupili, to nám v minulosti chybělo,“ vyzdvihl Finův výkon Wheeler. „Bez takovéhohle hráče by to byl typický zápas se stavem 2:2, který by dospěl do prodloužení. Bylo to úžasné.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.

- Reklama -

Klíčovým okamžikem byl podle názoru všech druhý Laineho druhý gól. Blesková střela zápěstím přesně do horního růžku branky nedala gólmanovi Stars šanci. „Vypouští puk z hokejky tak rychle, že ho ani nevidíte,“ uznal kanonýrovy kvality Paul Maurice. „I kdyby nedal ty tři góly, stejně si myslím, že to byl jeho nejlepší zápas sezóny.“
Dobré utkání odehrál také Laineho centr Mark Scheifele, který po čtyřech utkáních bez bodu nasbíral tři asistence. Nahrával na všechny góly finského spoluhráče. Scheifele tak má aktuálně na kontě 201 bodů ve 283 zápasech NHL.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -