- Reklama -

Laine: Všude jinde bych hrál v prvním útoku

- Reklama -

Chráněný volný hráč Jets Patrik Laine, který je stále bez smlouvy, si dovolil pro finský deník Iltalehti odvážné tvrzení. 21letý forvard vyjádřil své přání působit v prvním útoku a také přesvědčení, že v jiném týmu by mu bylo vyhověno.
„Když debatuju o nové smlouvě, chci vždy vědět, s kým budu hrát,“ řekla dvojka draftu 2016. „S mými vlastnostmi bych hrál všude jinde v první lajně. Každý, kdo rozumí hokeji, to ví.“


Exkluzivní nabídka produktů NHL Global Series ZDE!


Laine nastupoval doposud ve druhé formaci s centrem Bryanem Littlem a křídelníkem Nikolajem Ehlersem. Do prvního útoku s Blakem Wheelerem a Markem Scheifelem byl nasazován jen výjimečně.
Odvážný Fin, jenž aktuálně trénuje ve Švýcarsku (čtěte ZDE), zakončil minulý ročník s kariérním minimem v podobě 50 bodů nasbíraných v 82 zápasech.
Jeho výkony jsou navíc značně nekonzistentní. 18 z jeho 30 branek padlo v listopadu a po vánoční přestávce rozvlnil síť za zády soupeřova gólmana pouze sedmkrát.
Na Laineho hladová slova zareagoval Wheeler, jehož vyzpovídal Mitchell Clinton z oficiálních ligových stránek. A pro svého parťáka má alespoň před novináři pochopení.
„Určitě je jedním z našich nejlepších hráčů. Strávil dost času v naší první přesilovkové formaci. V minulých letech jsme byli TOP útokem a Patty je jedním z důvodů, proč tomu tak bylo,“ uvedl 33letý matador.
„Je skvělé chtít toho více, chtít více času na ledě. Řekl bych, že je všechno v pořádku. Takové hráče, kteří touží po úspěchu a nespokojí se s tím, kde jsou, chcete mít v týmu,“ věří Wheeler.
Během trvání nováčkovské smlouvy Laine naskočil v NHL do 237 duelů, v nichž vstřelil 110 gólů a nasbíral 184 bodů.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -