- Reklama -

Lamoriello dohlížel na trénink Devils a měl delší pohovor s Jágrem

- Reklama -

Generální manažer hokejistů New Jersey Devils Lou Lamoriello (na snímku) už několikrát zaskočil na lavičce svého týmu jako trenér, například v sezónách 2005-06 a 2006-07. Takže vyhazov posledního kouče DeBoera pro něj neznamenal nic zvláštního. V neděli tak osobně dohlédl na trénink Ďáblů společně s trenéry Scottem Stevensem a Adamem Oatesem.
Lamoriello do tréninku nijak zvlášť nezasáhl, tuhle práci nechal na trenérech, asistentech Tommy Albelinovi a Mike Folignovi, a také kouči brankářů Chrisi Terrerim.
„Nepotřebuji být s hráči na ledě, od toho tu máme schopné trenéry a každý z nich má potřebnou zodpovědnost. Už dříve jsme si řekli, že to takhle budeme dělat,“ prohlásil.
Zároveň ale využil příležitosti a v hale Prudential Center uskutečnil několik pohovorů s hráči, ten nejdelší s českou legendou Jaromírem Jágrem.
„Jediná cesta, jak zjistit, jestli je v týmu něco špatně, jestli něco nefunguje, je zeptat se samotných hráčů a mít informace z první ruky,“ myslí si Lamoriello. Kromě Jágra mluvil také s Mikem Cammalerim a Erikem Gelinasem, s ostatními hráči si jen potřásl rukou.
„Moc se nestarám o to, co se děje kolem. Ale myslím si, že je to dobrý způsob. Je to pro všechny jednodušší. Všechno jde rovnou přes Loua a nemusíme cokoliv řešit přes telefon. Kluci mu mohou říct všechno přímo,“ řekl místním novinářům Jaromír Jágr o účasti Lamoriella na tréninku. O čem spolu konkrétně mluvili, ale český útočník neprozradil.
Nyní je otázkou, jak bude fungovat model dvou trenérů a bývalých skvělých hráčů Stevense a Oatese, kteří budou ještě pod kontrolou Lamoriella. „Z mého pohledu to bude méně chaotické a víc klidnější než si asi představujete. Nebude to tak divoké, jak to může zvenku vypadat,“ tvrdí útočník Cammalleri.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -