- Reklama -

Lamoriello: Musíme myslet na budoucnost Devils, Jaromír to jistě chápe

- Reklama -

Před rokem patřil mezi nejlepší hokejisty New Jersey Devils, i když z nich byl suverénně nejstarší. Dále už ale čerstvě 43letý Jaromír Jágr dres „Ďáblů“ oblékat nebude. Ve čtvrtek jej klub vyměnil na Floridu za dva budoucí výběry v draftu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Poslední zápas za Devils tak česká hokejová legenda odehrála ve středu, kdy New Jersey prohráli s Calgary 1:3. „Výměna ale nemá s naším posledním zápasem nic společného. Někdy se zkrátka věci dají rychle do pohybu, aniž byste nad tím měli větší kontrolu,“ komentoval Jágrův odchod generální manažer klubu Lou Lamoriello.
Podrobněji už se Lamoriello ke ztrátě slavného hráče vyjadřovat nechtěl. „Je celkem jedno, jaké z téhle výměny máme pocity. Dostali jsme zkrátka příležitost získat dva mladé hráče, kteří nám mohou v budoucnu pomoci. Je třeba se dívat dopředu.“
NHL: JAN 08 Devils at Bruins
V předchozí sezóně byl Jágr se 67 kanadskými body nejproduktivnějším hráčem New Jersey a ocitl se dokonce v nominaci na Masterton Trophy udělovanou hráčům za oddanost hokeji. Také to vypadalo, že si padli společně do oka s Lamoriellem, který bývá na hráče jinak hodně přísný.
Jágrova pozice u Devils se zhoršila poté, co byl na konci loňského roku odvolán hlavní kouč Peter DeBoer. Pod vedením Lamoriella a asistentů Adama Oatese a Scotta Stevense hrával méně než 17 minut za zápas. Údajně si moc nesedl především s Oatesem, s nímž se krátce potkali v kabině Washingtonu během sezóny 2001-02.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

„Jaromír za mnou nikdy nepřišel, nikdy jsme se nebavili o výměně, nikdy nepadla slova jako kam, kdy, jak, proč. Neměli jsme ani pocit, že musíme nějak hýbat s našimi hráči. Ale přišla nabídka a museli jsme myslet na to, co je nejlepší pro naši organizaci. A myslím, že Jaromír to chápe,“ uzavřel Lamoriello.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -