- Reklama -

Lamoriello se vzdává taktovky Devils, přivedl ex-pittsburghského Raye Shera

- Reklama -

Po roční přestávce se Ray Shero znovu posadí do manažerského křesla. Pochopitelně ne v Pittsburghu, kde ho nahradil Jim Rutherford, ale v New Jersey. Dosavadní šéf klubu Lou Lamoriello zůstává prezidentem hokejových operací Devils.
„V životě musíme být realisté v mnoha situacích a podle mě teď nastal ten správný čas, aby se vedení ujala osoba s tolika zkušenostmi,“ vítá dlouholetý GM Ďáblů svého nástupce. „Ray prošel několika různými kluby a dal si rok pauzu, během níž mohl zjistit, co špatného a dobrého udělal a co dělat jinak.“
Shero vykonával funkci generálního manažera Penguins v období 2006 až 2014. Během jeho panování tým dvakrát postoupil do finále Stanley Cupu, účast v roce 2009 vyšperkoval i ziskem mistrovského titulu. Předtím působil jako asistent generálního manažera v Ottawě a v Nashvillu.
„Ray je v hokejovém prostředí velmi respektovanou osobností a ví, co je potřeba pro vítězství. 22 sezón, které strávil v řídících funkcích v NHL, budou pro New Jersey přínosem. Těším se na vzájemnou spolupráci,“ doplnil Lamoriello, jenž měl u Devils hlavní slovo v posledních osmadvaceti sezónách.
„Znám ho už od doby, kdy jsem hrál univerzitní soutěž,“ nabídne Shero svůj pohled na nového kolegu. „Možnost pracovat s členem Hokejové síně slávy a jedním z nejrespektovanějších generálních manažerů v historii je pro mě ohromnou příležitostí, kterou jsem nemohl odmítnout.“
Prvním úkolem pro historicky čtvrtého muže v čele New Jersey bude nalezení nového hlavního trenéra. O tuto práci se po prosincovém propuštění Petera DeBoera dělili Adam Oates se Scottem Stevensem, Lamoriello měl nad nimi dohled. Druhým zadáním je změnit obraz mužstva tak, aby po třech neúspěších znovu postoupilo do play off.
„Základem Devils po dlouhé roky byla defenzíva a brankář. Sledoval jsem tým zvenčí a vím, že bude potřeba se podívat také na přední řady. Chceme dávat více gólů a být ofenzivnější, ale bez toho, abychom narušili naši defenzivní strukturu, která byla po roky základem,“ slibuje Ray Shero.
Od Lamoriella prý dostane volnou ruku. „Ray bude generálním manažerem a bude mít moc, která s touhle funkcí souvisí,“ odmítá dosavadní šéf klubu myšlenku, že by novému podřízenému moc hleděl na ruce. „Já pochopitelně vím, jakou autonomii v téhle funkci potřebujete. Budu dohlížet na hokejové operace a Ray bude skládat účty mně i vedení, jako to děláme všichni.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -