- Reklama -

Larkin byl v listopadu nejlepším nováčkem

- Reklama -

Za takovouhle střeleckou produktivitu by se nemuseli stydět ani zkušení borci. Detroitský útočník Dylan Larkin, který v listopadu sedmkrát rozvlnil síť, působí přitom v NHL teprve prvním rokem. Když ke svým brankám přidal ještě tři asistence, měla komise hledající nejlepšího nováčka minulého měsíce jasno.
„Když vám to tam padá, je snadnější střílet. Víc si věříte, že dáte gól,“ nabídne jednoduchou poučku patnáctý muž loňského draftu.
Ze sedmi Larkinových listopadových tref nesly dvě vítězný punc – hned na začátku měsíce v utkání s Tampou Bay (2:1) a 20. listopadu proti Los Angeles (3:2). Druhá byla zároveň součástí série čtyř zápasů, v nichž rodák z Waterfordu skóroval. To se v klubové historii naposledy povedlo některému hokejistovi v teenagerovském věku před třiceti lety, kdy do NHL vstupoval Steve Yzerman.
Larkin možná na svůj výkon brzy naváže, protože vstřelil branky také v posledních dvou zápasech proti Edmontonu a Floridě. Duel s Olejáři byl v předešlém měsíci jediným, v němž si 19letý centr připsal víc než bod, k výhře 4:3 v prodloužení přispěl také nahrávkou.
„Je pozitivním faktorem hry našeho týmu po všech stránkách. U mladého kluka je součástí zodpovědnosti i to, že každý večer předvede dobrý výkon,“ říká kouč Rudých křídel Jeff Blashill.
Dylan Larkin, který s deseti brankami vede střelecké tabulky Red Wings, v listopadovém klání o nejlepšího nováčka předčil chicagského Artemije Panarina (5+8), Oscara Lindberga z NY Rangers (4+5), arizonského Maxe Domiho (3+6), Sama Bennetta z Calgary a Jacka Eichela z Buffala (oba 4+4).
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -