- Reklama -

Larsson s Letestuem vstřelili po dvou brankách a pomohli Edmontonu k výhře nad Anaheimem

- Reklama -

Nečekanými hrdiny Edmontonu se v úvodním souboji druhého kola Stanley Cupu proti Anaheimu Ducks stali obránce Adam Larsson a útočník Mark Letestu. Oba zaznamenali dvě branky a výrazně se tak podepsali pod výhru 5:3 na ledě Kačerů. Čtyřmi body (1+3) se vyznamenal i forvard Leon Draisaitl.
„Je bezvadné vidět ho, že se dočkal odměny a vstřelil dva góly. Tohle pro nás normálně nedělá,“ uvedl na Larssonovu adresu Letestu.
Švédský obránce se v základní části v 79 utkáních trefil pouze čtyřikrát.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


O osudu prvního zápasu rozhodla divoká třetí třetina, do níž se vstupovalo za stavu 1:1. Olejáři odskočili na rozdíl dvou branek, ale Kačeři se dokázali vrátit do hry. V 56. minutě se z vlastního obranného pásma rozjel Larsson, kterého nikdo nedokázal zastavit, dostal se až do útočné třetiny a zpoza branky Anaheimu nahrál před brankoviště puk, jenž si do vlastní sítě nešťastně srazil bek Josh Manson.
„Není to žádný Bobby Orr, ale při druhém gólu předvedl velmi dobré bruslení. Schopnosti a dovednosti k tomu má,“ tvrdí kouč Edmontonu Todd McLellan.
Pojistku do prázdné klece přidal Draisaitl po asistencích Milana Lucice a Larssona, který se dočkal ocenění první hvězdy večera.
Vítězná trefa Adama Larssona

„Naše vyspělost se podceňuje. V tomhle roce jsme si prošli spoustou věcí a teď se to začíná projevovat,“ myslí si Letestu.
„Jak jste mohli vidět při pohledu na lavičku, nikdo nepanikařil,“ tvrdí Larsson o situaci, kdy Anaheim stáhl dvoubrankové vedení Oilers. „Pokračovali jsme. V poslední sérii (proti San Jose) jsme se toho naučili dost a přenesli jsme si to i do druhého kola.“
„Nemyslím si, že jsme si řekli něco konkrétního. S těmito situacemi se vyrovnáváme celou sezonu. Lidé jsou na nás přísní, protože neustále opakují, že nemáme zkušenosti, že jsme nezažili play-off, ale všichni se v podobných chvílích cítíme velmi pohodlně, dokážeme zvládnout vzlety a pády,“ věří svému mužstvu kapitán Connor McDavid.
Na snímku Cam Talbot, jenž pochytal 33 střel, s Adamem Larssonem

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -