- Reklama -

Las Vegas se chystá na předání trofejí a zasedání Rady guvernérů

- Reklama -

Jako by nebylo dost řečí, že sem NHL jednoho dne zapustí kořeny. Aby je snad liga ještě přiživila, svolává do Las Vegas další předání trofejí a mítink generálních manažerů. Ti tak mají vedle jiného možnost pohovořit o výměnách před nadcházejícím draftem, který proběhne za pár dnů na Floridě.
„Každý se tak trochu snaží získat co nejlepší výhled na krajinu, která se před námi s draftem rýsuje,“ řekl generální manažer Bostonu Don Sweeney. „Každý jsme na nějaké lodi a sháníme do ní inventář.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V úterý oznámil komisař NHL Gary Bettman novou výši platového stropu, který bude pro příští sezónu NHL nastaven na 71,4 miliónu dolarů. Pokud jde o spodní hranici, každý z třiceti týmů musí vydat na platy hokejistů minimálně 52,8 milionů dolarů.
Bettmanovo vystoupení bylo napjatě očekáváno například ve Philadelphii, Chicagu ale i jinde. Bez ohledu na novou výši stropu se hráči stejně budou stěhovat. Blackhawks potřebují udat několik hokejistů, aby mohlo podepsat jiné a vešli se do stropu. Toronto by se rádo zbavilo Phila Kessela. Ottawa nebo Vancouver budou nejspíš nabízet brankáře.
„Přemýšlím o tom už delší dobu,“ přiznal ke své svízelné situaci GM Chicaga Stan Bowman a nezapomněl dodat: „Zvládneme to. Máme na to plán.“
Ve středu by měli manažeři řešit další záležitosti, jako změny v pravidlech. Hovoří se o možnosti hrát prodloužení ve třech proti třem nebo o právu trenéra žádat prověření určitých situací na videu. Už v prosinci posvětili guvernéři NHL, aby zájemce o rozšíření ligy do Las Vegas pan Bill Foley prověřil možnosti trhu, počet zájemců o permanentní vstupenky na NHL a tak dále.
„Když bude mít rada zájem ve věci pokračovat, moje doporučení bude zahájit formálně proces rozšíření,“ slíbil Bettman už na Floridě. „Pokud rada řekne, že to je zajímavé, ale pořád nebude chtít nic dalšího podniknout, pak je to taky možnost.“
V Las Vegas se také budou předávat individuální trofeje. Celkově pošesté, jinak ale poprvé od chvíle, kdy se o Vegas hovoří jako o možném dalším místě pro klub NHL. Pro město to tak bude také velká výzva, jakou připraví atmosféru a jak bude na guvernéry, kteří o věci rozhodnou, celkově působit.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -