- Reklama -

Lauko na turnaji dohrál. Bylo to čisté, říká Varaďa

- Reklama -

Útočník Jakub Lauko si už na juniorském mistrovství světa v Ostravě nezahraje. Páteční detailní vyšetření hráče odhalilo poškození kolenních vazů, které je neslučitelné s dalším působením na turnaji.
Pro národní tým se jedná o těžkou ztrátu, jelikož ztratilo hráče, jenž měl patřit mezi jeho opory.

Devatenáctiletý forvard Providence se zranil hned v úvodu čtvrtečního zápasu s Ruskem po střetu s Jegorem Sokolovem a Dmitrijem Voronkovem. Rozhodčí faul neodpískali.
„Na zákrok na Jakuba Lauka jsme se dívali ze všech úhlů. Podle mě to nebyl faul,“ souhlasil dnes s verdiktem sudích i kouč českého výběru Václav Varaďa.
„Rusák mi dal koleno na koleno zezadu a noha mi šla dovnitř,“ naznačil svůj názor na zákrok samotný Lauko.


Další utkání čeká domácí výběr v sobotu, kdy se utká s Německem. Ve skupině mají Varaďovi svěřenci ještě Kanadu a finalisty minulého mistrovství světa ze Spojených států.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -