- Reklama -

Lavina je doma silná. Denver nikdy neviděl delší vítěznou sérii

- Reklama -

V úterním duelu proti San Jose chyběli Coloradu dva nejlepší střelci a tahouni ofenzivy, kteří shodně prožívají svůj nejlepší ročník v kariéře – Nathan MacKinnon a Mikko Rantanen. Tahle dvojka se letos podepsala pod 25 procent gólů Avs, to už je citelná ztráta. Přestože bylo soupeřem výrazně přestříleno, našlo Colorado cestu k vítězství (3:1) a přepsalo klubové tabulky.
Jednalo se totiž o devátou domácí výhru v řadě, což je nejdelší série domácích výher od přestěhování klubu do Denveru v roce 1995. Klubovým maximem je deset domácích výher za sebou, tento rekord ale stanovili původní Quebec Nordiques v sezónách 1983-84 a 1994-95.


Poslední výhra byla nesmírně cenná, protože udržela Colorado v kontaktu s postupovou osmičkou. Ze šestadvaceti duelů v Pepsi Center jich Avs v této sezóně vyhráli devatenáct a pouze sedmkrát odcházeli před vlastními fanoušky poraženi.
Při absenci MacKinnona s Rantanenem vystoupili do popředí mladíci. Dva body za gól a nahrávku si připsali Tyson Jost a J.T. Compher. Gólman Jonathan Bernier se pod výhru podepsal osmatřiceti úspěšnými zákroky. „Cítil jsem se dnes opravdu dobře. Chybělo nám několik kluků, ale tvrdě jsme bojovali,“ řekl novinářům brankář.
Devatenáctiletý Jost zaznamenal teprve druhý zápas kariéry s více než jedním kanadským bodem. Po bezbrankové úvodní třetině se během prvních pěti minut druhého dějství postaral o dvoubrankové vedení a nasměroval tak svůj tým k důležité výhře. Nejprve vybojoval v útočném pásmu puk a byl u zrodu akce, která vyústila v otevírací gól zápasu, o chvíli později pak sám zvyšoval na 2:0 pro domácí.
„Přišli jsme o dva z našich nejlepších hráčů, přičemž MacKinnon je momentálně jedním z nejlepších v celé lize. Někdo musel vystoupit z řady a já chtěl být jedním z těchto hráčů. Při každém střídání se snažím být rozdílovým hráčem. Nechci, aby mě brali jako nováčka a podle toho se mnou zacházeli,“ říká Tyson Jost.
„Chci být jedním z nejlepších hráčů v lize. O tom jsem vždy snil a to je teď mým cílem. Jsem rád za gól a asistenci, ale spokojený nejsem. Musím dál pracovat a tlačit na sebe,“ dívá se dopředu jeden z největších talentů v organizaci Avalanche, který má údajně všechny předpoklady být jednou kapitánem týmu.
Výborná domácí bilance je pěkná, ale před Coloradem je teď další výzva v podobě tří utkání na kluzištích soupeřů. Ve čtvrtek se představí v St. Louis, v sobotu v Carolině a v neděli v Buffalu. Před vlastními fanoušky si zahrají až na svatého Valentýna, tedy ve středu 14. února, kdy v Pepsi Center přivítají Montreal.
Zakulatí Lavina svou domácí sérii na deset výher v řadě a vyrovná tak klubový rekord Nordiques?

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -