- Reklama -

Lavina smetla Kojoty, Boston předvedl parádní obrat, obhájci srovnali krok

- Reklama -

Včera byly na programy čtyři duely prvního kola play-off a hned tři týmy si zajistily vedení 3:1 na zápasy. Už jen jediná výhra dělí od postupu Colorado, Tampu Bay a Boston. Vancouveru se podobný kousek nepovedl a série Canucks se St. Louis je tak vyrovnaná 2:2.
Fanda NHL
COLUMBUS – TAMPA BAY 1:2
(stav série 1:3)
V minulé sezóně Blue Jackets překvapivě rychle poslali Blesky z Tampy na dovolenou, o rok později má ale blíže k postupu jejich soupeř. Bolts včera urvali důležitou třetí výhru v sérii a mají tak tři pokusy na to, aby učinili poslední krok.
Pod včerejší výhrou je podepsaná zejména třetí lajna Lightning, která se postarala o oba zásahy. Barclay Goodrow a Yanni Gourde si připsali po gólu a asistenci, třetí do party Blake Coleman zapsal přihrávku. Andrej Vasilevskij pochytal osmadvacet pokusů soupeře a inkasoval pouze z hole Cama Atkinsona.
Práci své třetí formace si pochvaloval i kouč Cooper. „Jsou nepříjemní a naprosto neúnavní, jako by ani neměli vypínač,“ smál se spokojený Cooper. „Jejich pracovní morálka je prvotřídní, hodně si na tom zakládají. Konečně byli za svoje úsilí odměněni,“ dodal.
„Vedeme 3:1 na zápasy, ale to nic neznamená, dokud svou práci nedokončíme. Každý zápas byl bitvou a já nečekám, že to odteď bude jiné,“ varuje Blake Coleman, že na oslavy je ještě brzy. Stejně to vidí i druhá strana. „Nesmíme být frustrovaní, stále jsme ve hře,“ burcuje své svěřence John Tortorella.
ARIZONA – COLORADO 1:7
(stav série 1:3)
Kojoti chtěli srovnat stav série, ale na včerejší duel by nejraději zapomněli. Lavina se přes ně převalila ve velkém stylu a po debaklu 7:1 chybí svěřencům kouče Bednara jediná výhra. Dvakrát se trefil Nazem Kadri, který přidal i asistenci a celkově má na kontě v sedmi zápasech už devět bodů.
Colorado nakročilo k vítězství třemi góly už v první třetině. Doposud výtečně chytajícího Kuempera dokonce Avs vyhnali z branky, do závěrečné části nastoupil Antti Raanta. Toho už po devatenácti vteřinách „přivítal“ Cale Makar, který si v plné rychlosti pohrál s Goligoskim a backhandem překonal finského gólmana.


Jednalo se o jeden z nejhezčích gólů dosavadního průběhu play-off, který rázně utnul jakékoli myšlenky Kojotů na comeback v zápase. Makar se zlepšil na šest bodů (2+4) v sedmi zápasech a aktuálně bodoval ve čtyřech duelech v řadě.
Avalanche naprosto dominovali a na Grubauera propustili pouhých 15 střel. Nathan MacKinnon se projevil jako dokonalý lídr, který se umí postavit za spoluhráče. Poté, co Lawson Crouse tvrdě dohrál u mantinelu Makara, byl to právě šikula MacK, kdo přijel vykonat spravedlnost.
„Dnes jsme dostali lekci, jak má vypadat play-off hokej,“ uznal sklesle Derek Stepan, útočník Coyotes. Po včerejší destrukci by na Arizonu vsadil asi málokdo, Avs vypadají vskutku rozjetě a v pohodě. Play-off nás ale mnohokrát naučilo, že každý zápas je jiný a stát se může cokoli.
CAROLINA – BOSTON 3:4
(stav série 1:3)
Při vstupu do závěrečné třetiny vedla Carolina nad svým soupeřem 2:0, Bruins ale čtyřmi góly v řadě v rozmezí 48. a 55. minuty zápas otočili. Dvakrát se trefil Jake DeBrusk, dvě asistence si připsal Ondřej Kaše, jednu pak David Krejčí. Druhá lajna Medvědů odehrála parádní zápas.
Ve třetí části byl na ledě jen jeden tým. Boston svého soupeře přestřílel v poměru 16:2 a za svou aktivitu byl odměněn. Krátce před vyrovnávací trefou sestřelil Charlie McAvoy tvrdým hitem Jordana Staala. „Nastartovalo nás to,“ shodli se jeho spoluhráči. O chvíli později Connor Clifton srovnal, Brad Marchand poté z brejku otočil na 3:2 pro Medvědy.


„Nejde jen o výsledek, ale i o to, jak jsme v té třetí třetině hráli. Tohle nejsme my, nikdy jsem nic podobného neviděl,“ sypal si popel na hlavu kouč Rod Brind’Amour. Se svým koučem souhlasil i Justin Williams. „Nikdy jsem nás neviděl hrát tak špatně,“ nechápal.
VANCOUVER – ST. LOUIS 1:3
(stav série 2:2)
Obhájci poháru vstoupili do série prvního kola špatně, ale postupně se zlepšují. Včera svému soupeři z Vancouveru téměř nic nedovolili a došli si po výhře 3:1 pro srovnání série. Klíčovým mužem byl Ryan O’Reilly, který dal dva góly a na třetí přihrál.
Držitel Conn Smythe Trophy se tak podílel už na pěti brankách svého týmu v řadě a je klíčovým mužem této série. Když je na ledě, jeho lajna jasně přehrává jakoukoli řadu soupeře, včetně Eliase Petterssona.
„Samozřejmě chci hrát dobře v klíčových okamžicích. Bylo fajn dnes přispět, ale je to jen jeden zápas. Musím být konzistentní,“ komentoval svůj výkon ROR.
Výrazný podíl na vítězství měl i Jake Allen, který dostal podruhé za sebou přednost před Binningtonem navzdory tomu, že se jednalo o druhý zápas ve dvou dnech. „Minule chytal výborně a cítil jsem, že by to dnes mohl zopakovat. A opět byl excelentní,“ pochvaloval si kouč Craig Berube.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -