- Reklama -

Leafs vyhodili Babcocka

- Reklama -

Toronto ve středu propustilo hlavního kouče Mikea Babcocka a dosadilo na jeho místo dosavadního lodivoda záložního celku Marlies Sheldona Keefea.
Trenérskému matadorovi se stala osudnou úterní prohra 2:4 s Vegas, která byla už šestou ztrátou v řadě.



„V minulých pěti sezónách hrál Mike zásadní roli ve změně směřování naší organizace. Jeho věrnost a neúnavná práce nás poslala na lepší pozice a my jsme mu za tuto činnost nesmírně vděční a oceňujeme základy, které zde pomohl vybudovat,“ uvedl v oficiálním prohlášení prezident klubu Brendan Shanahan.
Leafs, kteří vstoupili do aktuálního ročníku jako aspiranti na titul, mají po tragické sérii bilanci 9-10-4 a spadli mimo pozice zaručující postup do play-off.


Nevydařený start přišel po létě plném velkých změn na soupisce. Generální manažer Kyle Dubas získal během offseason mimo jiné Tysona Barrieho a Alexandera Kerfoota, kvůli nimž obětoval Nazema Kadriho. Očekávané výsledky se ale nedostavily.
Babcock byl v pátém roce své osmileté smlouvy, která mu zajišťovala roční příjem 6,25 mil. dolarů. V posledních třech letech dovedl 56letý Kanaďan Javorové listy pokaždé do vyřazovacích bojů, nikdy s nimi ale neprošel přes první kolo.

- Reklama -


„Myslím si, že jsme odvedli skvělou práci, když jsme dostali klub z jeho tehdejší situace ke stobodové sezóně,“ cituje Babcockova slova Pierre LeBrun ze stanice TSN.
„Chci poděkovat fanouškům, médiím i městu. Bylo to úžasné. Miloval jsem zde každou sekundu. Novému týmu nepřeji nic jiného než úspěch,“ dodal ontarijský rodák.
Babcock se stal prvním vyhozeným trenérem v probíhajícím ročníku.
Jeho nástupcem se stal 39letý Keefe, který vedl lavičku Marlies od roku 2015. Celek dovedl v roce 2018 ke Calder Cupu a zaznamenal s ním celkovou bilanci 199-89-22-9.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -