- Reklama -

Lecavalier a Schenn se stěhují do Los Angeles

- Reklama -

Dalo se to tušit. Od začátku letošní sezóny příliš prostoru ve Philadelphii nedostával a většinu času trávil mezi zdravými náhradníky, takže jeho odchod z organizace Flyers asi nikoho moc nepřekvapil. Zprávu o výměně Vincenta Lecavaliera do Los Angeles přinesl ve středu oficiální web soutěže nhl.com.
Do kalifornského klubu se zkušený kanadský forvard přesouvá společně s obráncem Lukem Schennem. A podle komentátora TSN Darrena Dregera si Flyers ponechají polovinu platu obou hráčů. Opačným směrem míří útočník Jordan Weal a Letci získali i volbu ve třetím kole červnového draftu NHL.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Myslím, že obě strany se na to dívají stejně. Snad v blízké budoucnosti k něčemu dojde,“ uvedl Lecavalier v úterním rozhovoru pro americký sportovní kanál ESPN. „Já pochopitelně nejsem součástí těch rozhovorů, ale pokud mi zazvoní telefon, pak samozřejmě mám zájem se stěhovat, protože chci stále hrát. Pořád hokej miluju. Chci mít v týmu určitou roli, ať už bude jakákoli.“
Ve své první sezóně ve Philadelphii 2013-14 nasbíral 37 bodů (20+17) v 69 zápasech. Loni už to bylo jen 20 bodů (8+20) v 57 utkáních. Letos si pětatřicetiletý rodák z Ile Bizard navlékl dres Flyers pouze v sedmi utkáních, ve kterých přihrál na jeden gól.
„Pořád věřím tomu, že mám týmu co dat. Mohu přinést vůdcovství a zastanu jakoukoli roli. Mohu hrát na obou koncích kluziště. Je to pouze o tom dostat šanci,“ míní jednička draftu 1998.
„Ať už dostanu jakoukoli roli, budu připraven udělat, co po mě budou chtít, abych pomohl týmu vítězit. To je pro mě v mém věku nejdůležitější. Posledních pár let bylo těžkých. Chci vyhrávat a být součásti té skládačky.“
Vincent Lecavalier má za sebou jeden vyhraný Stanley Cup, který získal v roce 2004 s Tampou Bay Lightning. V NHL nastřílel 411 gólů a posbíral 932 bodů v 1170 zápasech. V 70 zápasech play off zaznamenal 25 branek a 29 přihrávek.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -