- Reklama -

Léčba zabírá, Bryan Bickell už trénuje. Po polovině února se chce vrátit do hry

- Reklama -

Je to docela nedávno, kdy hokejový svět oběhla zpráva, že Bryan Bickell trpí roztroušenou sklerózou. Závažná choroba napadá nervový systém a současná lékařská věda jí neumí léčit. Umí ji ale zpomalit, v některých případech dočasně zastavit. Hokejista Caroliny se odmítnul vzdát a upnul se k tomu, že se na led ještě rozhodně vrátí.
Trvalo to nakonec docela krátce a Bickell hlásí, že už má pro svůj návrat konkrétní termín. Rád by byl na ledě 17. února, kdy hrají Hurikáni pět zápasů za sebou na domácím ledě. Do hry by se tak vrátil poprvé od 30. října. O jedenáct dnů později mu byla sdělena nepříjemná diagnóza.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Cítím se dobře,“ řekl po jednom z kondičních tréninků ve washingtonské aréně Verizon Centeru, kam odcestoval s mužstvem, které tu v úterý odehrálo utkání s Capitals. „Právě teď se tedy moc dobře necítím, protože jsem bruslil opravdu tvrdě, ale pomůže mi to k návratu.“
„Chceme počkat ještě tak týden a pak uvidíme, den po dni…“ naznačil své nejbližší záměry.
Hurricanes hrají ještě v sobotu venku s Dallasem, pak mají pětidenní volno. Do hry se vrátí 17. února, kdy startují pětizápasovou sérii domácích zápasů. Začínají s Coloradem, pak je čeká Toronto, Pittsburgh, Ottawa a Calgary.
Bickell řekl, že mu léčba pomohla. Lékaři mu podávají lék Tysabri. Těší se na pauzu, kterou chce strávit další intenzivní přípravou doma v Raleighu. „Rád vidím chlapy vyhrávat. Jsem si jistý, že extra týden bruslení mi neublíží. Musíme jen počkat na další léčbu, po dalším týdnů uvidíme.“
Třicetiletý levý křídelník řekl, že pokud to po něm klub bude chtít, nebrání se před naskočením do NHL rozehrání na farmě v Charlotte v American Hockey League.
„Zatím jsme se o tom nebavili, ale když bude ta možnost, jsem si jistý, že naskočit k pár zápasům dole mě připraví k tomu, abych se pak v klidu vrátil do naší sestavy,“ řekl Bickell.
Už jen samotný plán návratu do hry Bickella rozveseluje, přestože ještě neví, kdy přesně si se svou nepříjemnou diagnózou opravdu zahraje.
„Dostal jsem hodně textovek, spousta lidí z rodiny mi volala. Určitě to bude něco výjimečného po všech těch vzestupech a pádech, kterými jsem si poslední měsíce prošel. Vrátit se zpátky a dělat to, co dělám celý život. Zahrát si zase hokej v téhle lize,“ těší se Bryan Bickell.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -