- Reklama -

Lehterä byl vyhlášen největší hvězdou týdne, v závěsu za ním se umístili Price s Forsbergem

- Reklama -

Nejlepším hráčem uplynulého týdne v National Hockey League byl vyhlášen centr St. Louis Jori Lehterä. Na druhém místě v tradiční anketě skončil montrealský brankář Carey Price, třetí byl střední útočník Nashvillu Filip Forsberg.
Šestadvacetiletý Lehterä se stal nejlepším střelcem i nejproduktivnějším hráčem minulého týdne NHL. Finský hokejista odehrál tři zápasy, ve kterých zaznamenal čtyři branky a dvě přihrávky. Lehterä bodoval v sedmi zápasech za sebou (5+6). I díky jeho příspěvkům vyhrálo St. Louis všechny tři zápasy a vyhouplo se do čela Centrální divize.
Blues se v posledních zápasech opírali především úderné trio ve složení Vladimir Tarasenko, Jaden Schwartz a Lehterä (v osmi zápasech nasbírali dohromady 33 bodů). Právě posledně jmenovaný vytěžil v úterním duelu s Buffalem ze spolupráce se svými parťáky čistý hattrick (byl to jeho první třígólový zápas v NHL) a výrazně přispěl k výhře 6:1.
„Dnes hráli neuvěřitelně,“ popsal po utkání výkon „STL Line“ útočník Joakim Lindström. „Jsou našimi lídry. Dávají klíčové góly. Je úžasné jejich souhru pozorovat,“ třicetiletý švédský křídelník.
11. listopad, St. Louis – Buffalo 6:1, Lehterä (3+0)
13. listopad, St. Louis – Nashville 4:3, Lehterä (0+2)
15. listopad, St. Louis – Washington 4:1, Lehterä (1+0)
Sedmadvacetiletý Price si druhé místo vysloužil poté, co dovedl Canadiens ke třem výhrám ve třech zápasech. Zaznamenal v nich průměr 1,33 branky na zápas a úspěšnost zásahů měl 95 procent. Rodák z Anahim Lake zlikvidoval v utkáních s Winnipegem, Bostonem a Philadelphií 76 z 80 střel soupeřů.
Nejvíce se mu vydařil úterní duel proti Jets, ve kterém zneškodnil všech 29 střel a vychytal první čisté konto v sezoně. „Jako obvykle chytal fantasticky,“ uvedl na jeho adresu spoluhráč Tomáš Plekanec.
11. listopad, Montreal – Winnipeg 3:0, Price (29/29)
13. listopad, Montreal – Boston 5:1, Price (22/21)
15. listopad, Montreal – Philadelphia 6:3, Price (29/26)
Dvacetiletý Filip Forsberg si ve střech zápasech vylepšil letošní bilanci o dva góly a tři přihrávky. Rodák ze švédského z Östervåla je momentálně lídrem nováčků NHL v produktivitě (20), ve střelecké tabulce (8), v počtu přesilovkových branek (5) i v počtu asistencí (12).
11. listopad, Nashville – Edmonton 3:2, Forsberg (1+1)
13. listopad, St. Louis – Nashville 4:3, Forsberg (1+2)
15. listopad, Nashville – Winnipeg 2:1, Forsberg (0+0)
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -