- Reklama -

Lemieux si zabruslil s 16letou fanynkou Penguins, která úspěšně porazila rakovinu

- Reklama -

Legenda Pittsburghu Mario Lemieux proměnila sen 16leté Lily Tarasiewicz v realitu. Oba si společně zabruslili na stadionu Heinz Field, na němž se odehrálo sobotní utkání Stadium Series mezi Pittsburghem a Philadelphií.
„Byla to skvělá zkušenost, je neuvěřitelný, hodně mě inspiruje. Jsem uchvácená, moc Mariovi vděčím za to, že se mnou strávil čas,“ prohlásila dojatá Lily.
Kromě společného bruslení si Lily užila i samotný zápas pod širým nebem mezi Pens a Flyers. „Byla velká zima. Utkání se mi moc líbilo, protože Tučňáci vyhráli,“ těšilo Lily.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Mladé fanynce Tučňáků diagnostikovali v říjnu 2015 třetí fázi Hodgkinovy nemoci, stejný typ rakoviny, jaký lékaři zjistili u Lemieuxa 14. ledna 1993. Po čtyřech měsících intenzivní chemoterapie a čtrnácti kolech ozařování, které probíhaly víc než čtvrt roku, ji doktoři 18. května 2016 sdělili, že léčba proběhla úspěšně.
„Je to už devět měsíců, co se zbavila rakoviny,“ řekla její maminka Melissa.
Lilyino přání se vyplnilo díky nadaci Make-A-Wish (česky „Něco si přej“), která pomáhá nemocným dětem mezi 3 až 17 roky uskutečnit jejich sny. NHL s touto nadací dlouhodobě spolupracuje.


Lily dosud stála na bruslích jen jednou a málem se rozhodla své přání odvolat. Lemieux ale trval na tom, že si půjdou zabruslit.
„Chodila sem a tam a nevěděla, jestli to chce nebo nechce udělat. Když jsme vešli do šatny, rozhodla se, že se na to necítí. Pak ale do šatny přišel Lemieux a řekl jí, že si spolu zabruslí,“ prohlásila Lilyina maminka.
„Když Mario zjistil, že se s ním Lily chce potkat, požádal nadaci, ať setkání uskuteční. Cítil, že ho k tomu s ohledem na jeho minulost váže zvláštní pouto,“ dodává Mellisa.
Sen se proměnil ve skutečnost: 16letá Lily Tarasiewicz si zabruslila s Mariem Lemieuxem

- Reklama -

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -