- Reklama -

Letci dotáhli dvoubrankovou ztrátu a v závěru je zachránil gólman Mason, který po první třetině nahradil zraněného Neuvirtha

- Reklama -

Hokejisté Philadelphie nebyli daleko od další porážky na ledě Bostonu. Po dvou třetinách prohrávali 2:4, přesto dokázali zápas dotáhnout do prodloužení a vyhráli nakonec 5:4. Ukončili tak šestizápasovou sérii, ve které nedokázali Bruins porazit od dubna 2013. Po první třetině ze zápasu odstoupil český brankář Flyers Michal Neuvirth pro zranění v horní části těla.
Po úvodní části byl stav zápasu nerozhodný 2:2, když se na druhé trefě domácích asistencí podílel David Krejčí. V 25. minutě hrál Boston oslabení, jenže slovenský bek Zdeno Chára vybojoval puk, poslal jej Erikssonovi a jeho střelu úspěšně tečoval za záda brankáře Stevea Masona centr Chris Kelly.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Za další čtyři minuty navíc vyrazili do protiútoku Krejčí s Jimmy Hayesem a druhý jmenovaný z těžkého úhlu zvýšil na 4:2. Ve 47. minutě mohli Bruins hosty zlomit definitivně, když David Pastrňák mířil do odkryté brány, jenže Mason zázračně zastavil puk před čarou.
„To byl velký okamžik. Ne vždy se něco takového povede, ale pokaždé v takový moment doufáte. My nemůžeme vylézt z branky a někoho trefit u mantinelu nebo vstřelit góly, brankáři mohou předvést jen skvělé zákroky ve správný čas a to se naštěstí dnes právě vyvinulo v náš prospěch,“ komentoval to po zápase Mason, jenž nahradil Neuvirtha.
Skvělý zákrok Masona

Jeho zákrok Letce pořádně nabudil. Na začátku třetí třetiny potrestal zaváhání gólmana Raska Claude Giroux a devět minut před koncem Wayne Simmonds švihem z levého kruhu trefil horní růžek branky a vyrovnal skóre. V prodloužení dostali hosté přesilovku za hákování Spoonera, Giroux napřáhl k dělovce v pravém kruhu pro vhazování a svým druhým gólem rozhodl o vítězství. U obou jeho branek asistoval Jakub Voráček.
„Když dáte čtyři góly, mělo by to být dost na to, abychom vyhráli,“ zlobil se po zápase útočník Bostonu Patrice Bergeron. „V defenzívě jsme reagovali často příliš zpomaleně a špatně jsme mezi sebou komunikovali. A to se nám nakonec vymstilo,“ dodal. Porážka mu pokazila jinak skvělý den, protože ráno jeho manželka porodila jejich prvního syna, který dostal jméno Zack.
„Připadalo mi, že se v posledních zápasech zlepšujeme a dnes jsme to měli potvrdit. Jenže jsme se po ledě špatně pohybovali, kluci tahali nohy. Včera jsme měli dobrý trénink a kluci vypadali dobře nastartovaní. A dnes jsme najednou nezvládali bruslení a nebojovali tak, jak bychom měli. Doufám, že to všichni vezmeme jako dobrou lekci,“ tvrdil kouč Bostonu Claude Julien.
„Ve druhé třetině nám nic nešlo. Ale o přestávce se kluci sešli v kabině a vyříkali si, co je potřeba na ledě dělat. Pak měl tým najednou jinou mentalitu,“ byl naopak spokojený trenér Philadelphie Dave Hakstol.
„Během zápasu jsme postupně ztráceli hru. Ale dokázali jsme stmelit partu a našli cestu k vítězství. Už v předchozím zápase s Dallasem jsme prohrávali o dva góly a málem to otočili, tentokrát se to povedlo,“ radoval se kapitán týmu Claude Giroux.
Sestřih z utkání

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -