- Reklama -

Letos je to v klidu. Eakin dostal smlouvu na čtyři roky

- Reklama -

Cody Eakin už není žádný zelenáč, přestože obléká zelený dres Dallasu. 24letý útočník přednedávnem získal s kanadskou reprezentací zlato na mistrovství světa a svými výkony v předešlé sezóně si řekl o novou smlouvu, která mu za čtyři roky vynese celkem 15,4 miliónu dolarů. Kontrakt vstoupí v platnost v červenci 2016, po vypršení toho stávajícího.
„Cody je všestranný hráč, který díky své univerzálnosti může zastat různé role,“ říká generální manažer Hvězd Jim Nill. „Je schopný vymazat nejlepší hráče soupeře, vyhrávat vhazování a být prospěšný při oslabeních, přičemž ještě sbírá body v ofenzívě. Byl důležitou součástí našeho mužstva a bude součástí jeho jádra po dalších pět let.“
Před rokem touhle dobou se rodák z Winnipegu dohadoval s klubem o smlouvě, vynechal kvůli tomu podstatnou část kempu a na jeho výkonech v úvodu sezóny to bylo znát – do poloviny listopadu zaznamenal pouze čtyři body. V dalších třech utkáních svoji bilanci víc než zdvojnásobil a při závěrečném hodnocení v půlce dubna už měl na účtu 19 branek a 21 asistencí. V obou případech se jednalo o nové osobní rekordy.
„Nikdo nebyl šťastný z toho, jak jsem zahájil minulou sezónu,“ přiznává Eakin v rozhovoru pro Dallas Morning News. „Tohle je mnohem pozitivnější začátek. Myslím, že vstupujeme do důležitého období pro klub, a já jsem nadšený, že u toho můžu být.“

Zkušenosti nabyté na světovém šampionátu, kde v devíti utkáních posbíral šest bodů, mu určitě pomůžou. „Pozvánka na mistrovství mi hodně zvedla sebevědomí. Snažil jsem se tam co nejvíc pomoci našemu týmu. To, co jsem předvedl, je obraz mé hry.“
Podle GM Nilla budou Eakinova čísla v budoucnu ještě růst, stejně jako tomu bylo na nižších úrovních.
„Je to chlápek, který je schopný dosáhnout na 40 až 50 bodů za sezónu, přitom zvládá hru na obou koncích kluziště. Myslím, že se bude každou sezónu zlepšovat, historie to ukazuje,“ listuje Eakinovými statistikami šéf Stars.
Eakina objevil pro NHL Washington, který hokejistu Swift Current Broncos (WHL) draftoval v roce 2009 ve třetím kole. Za Capitals ale kanadský centr odehrál jen třicet zápasů v sezóně 2011-12, po níž byl spolu s druhou volbou v draftu vyměněn do Dallasu za Mikea Ribeira.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -