- Reklama -

Obránce Radim Šimek podepsal smlouvu se San Jose

- Reklama -

Český reprezentační obránce Radim Šimek, jenž v předchozích pěti sezónách nastupoval v extralize v dresu Liberce, podepsal smlouvu se San Jose. Internetový server iSport.cz o tom informoval hráčův zástupce Petr Hemský.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Mohu to potvrdit,“ řekl Petr Hemský. „Loni jsme se dohodli, že počkáme rok, během něhož zapracuje na hře, která se praktikuje v NHL, a zlepší se v angličtině. Obojí se povedlo,“ doplnil.
Čtyřiadvacetiletý Šimek se jako nedraftovaný volný hráč dohodl s vedením Sharks na roční smlouvě v hodnotě 830 tisíc dolarů. Je pravděpodobné, že do této částky není zahrnutý podpisový bonus. Pokud se Šimek v přípravném kempu prosadí do prvního týmu, stane se spoluhráčem Tomáše Hertla.
Účastník posledních dvou světových hokejových šampionátů se na konci léta vydá na první zahraniční angažmá. V letošní sezóně nejvyšší české soutěže odehrál Šimek za Bílé Tygry 42 utkání, ve kterých nasbíral 24 bodů za 11 branek a 13 přihrávek. V 16 zápasech play off vstřelil dva góly a u šesti dalších asistoval.
Na mistrovství světa v Paříži si připsal v osmi duelech dva body za gól a přihrávku. Největší dosavadní úspěch zaznamenal v minulém roce, ve kterém pomohl Liberci k zisku premiérového titulu.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -