- Reklama -

Lidé v Montrealu si ho brzy zamilují, věřte mi, říká o Weberovi Andrew Shaw

- Reklama -

Shea Weber je od pondělí v Montrealu. V úterý se objevil na charitativním golfovém turnaji Michela Therriena, kde po šesti týdnech od výměny za P.K. Subbana do Montrealu poprvé veřejně promluvil.
„Rozumím tomu, že P.K. tady byl velmi oblíbený a že zdejší fanoušci jsou velmi vášniví. Doufám, že sem přijdu a pomohu tomuto týmu vítězit. O to jediné jde, o vyhrané zápasy,“ řekl za pár dnů jednatřicetiletý obránce, který strávil léto v domovské Britské Kolumbii.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Bývalý kapitán Nashvillu si včera poprvé prohlédl klubové tréninkové centrum v Brossardu. Také si omrknul dům, který nedávno v Montrealu koupil. Pak zašel na večeři s několika novými spoluhráči – Maxem Paciorettym, Nathanem Beaulieum a Adrewem Shawem, který se rovněž účastnili Therrienova golfového turnaje.
Samozřejmě ho neminula povinnost věnovat se médiím. Krátká tisková konference proběhla, jak je v Montrealu zvykem, ve francouzštině i v angličtině. „Je skvělé být zpátky v Kanadě a to rovnou v Mekce hokeje, v místě, kde lidé jí, spí a dýchají hokej,“ zalichotil místním lidem. „Bude to něco nového, ale určitě se na to těším.“
Samotná výměna pro něho samozřejmě byla šokem. V Nashvillu strávil jedenáct let a byl kapitánem posledních šest let. Vyhrál Mark Messier Award za vzorové vůdcovství. „Určitě je příjemné si uvědomit, že vás někde chtějí. Vytrejdovali si vás, takže vás chtějí. Přijdete se a budete k nim patřit, budete se podílet na tom, kam směrují.“
„V létě udělali pár dobrých posil, věřím, že pomohou tenhle tým protlačit dál. Pár dobrých, charakterních hráčů, k tomu lidi, co tady byli, v čele s uzdraveným Careym Pricem. Myslím, že nás čeká dobrá sezóna…“ věští Shea Weber.
Price i Weber byli spoluhráči v Soči 2014, kde vyhrál Weber svou druhou zlatou olympijskou medaili. Oba si znovu společně zahrají za Kanadu na Světovém poháru 2016.
Therrien prohlásil, že počká až do kempu, než se rozhodne, koho k Weberovi postaví. Nathan Beaulieu už ale stihnul dát ve známost, že by si s Weberem nejradši zahrál sám. Prý už o tom spolu mluvili.
„V pondělí jsme se bavili, doufám, že dostaneme šanci spolu hrát,“ řekl třiadvacetiletý bek. „Myslím, že se můžeme dobře doplnit. Spoustě lidí nahání strach, možnost s ním hrát by byla ohromná a pro mě určitě prospěšná.“
Andrew Shaw, jenž byl získán koncem června z Chicaga, si myslí, že si Weber místní fanoušky rychle získá. „Budou ho milovat,“ říká bývalá opora Blackhawks. „Věřte mi. Jen tím typem hráče, kterého si tady oblíbí. Jakmile ho uvidí na domácím ledě, zjistí, jak dobrý je v obraně i v utočení, zamilují si ho.“
„Je to jeden z nejtěžších soupeřů, proti kterému můžete nastupovat. Hrál jsem proti němu hodně, to víte, hrál za Nashville a já za Chicago. Potkávali jsme se často, takže jsem rád, že se s ním nebudu utkávat před jeho bránou,“ raduje se z nového parťáka Andrew Shaw.
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -