- Reklama -

Lidström: Lemieux byl nejlepší z těch, proti kterým jsem hrál

- Reklama -

Bývalý elitní obránce NHL Nicklas Lidström v rozhovoru pro švédský list Expressen prohlásil, že nejlepším hráčem, proti kterému kdy hrál, byl Mario Lemieux.
„Měl neuvěřitelné rozpětí paží a skvělé herní schopnosti s hokejkou. To měl Wayne Gretzky také a dokázal ze všech hráčů kolem dostat to nejlepší. Nicméně jako individualita byl Lemieux lepší,“ míní rodák z Krylbo.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Lidström byl legenda mezi obránci a těší jej, že má v NHL úspěšné švédské následovníky. „Erik Karlsson už patří mezi světovou špičku a těší mě, že také Victor Hedman dělá velké pokroky,“ chválí své krajany nejužitečnější hráč play off NHL 2002.
„Velký dojem na mě udělal také Hampus Lindholm z Anaheimu, jenž hraje proti nejlepším řadám. A pak je tu samozřejmě Oliver Ekman-Larsson, jeden z nejlepších beků posledních let,“ doplňuje sedminásobný držitel Norris Trophy pro nejlepšího beka NHL.
Pětačtyřicetiletý Lidström nyní pracuje pro Detroit Red Wings jako skaut, ale vedle hokeje jej zajímá také svět byznysu. S někdejší tenisovou hvězdou Stefanem Edbergem spolupracuje ve společnosti obchodující s cennými papíry.
„Chci se toho hodně naučit o světě financí, je to pro mne zcela nový svět. Je toho moc, co se potřebuju naučit, zatím toho vím jen velmi málo a jsem ve firmě spíše jako ambasador,“ přiznává olympijský vítěz z Turína 2006.

S Edbergem, který dvakrát vyhrál Wimbledon a US Open se začali potkávat na tenisových kurtech ve Stockholmu nebo Växjö, kde Edberg žije.
„Je to zvláštní pocit hrát proti někomu, kdo patřil k nejlepším. Úžasné zjištění, když tvrdě udeříte do míčku a on se vám s ještě větší razancí vrátí zpátky,“ usmíval se Lidström.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -