- Reklama -

Lightning spoléhají na Stralmana, počítají i s brzkým návratem Bishopa

- Reklama -

Dlouho očekávaný návrat Antona Stralmana do sestavy Blesků po skoro dvouměsíční pauze sice nedopadl úplně ideálně, v Tampě však doufají, že se zkušeným zadákem v sestavě budou snáze čelit útočným výpadům Penguins.
Švédský hokejista nastoupivší do druhého utkání konferenčního finále krátce po vyléčení zlomené nohy strávil mezi mantinely 18:39 minuty, což bylo po krajanovi Victoru Hedmanovi nejvíce z hostujících obránců, a hned se také zapsal mezi střelce. Na druhou stranu byl na ledě v klíčovém momentu prodloužení, když neuhlídal skórujícího Sidneyho Crosbyho.
„Stralmana chcete mít na ledě. Myslím, že by patřil do elitní obranné dvojice v kterémkoliv týmu v lize,“ tvrdí kouč Jon Cooper. „Až pořádně rozhýbe nohy, určitě se zlepší. Bylo to pro něho těžké, protože hned v prvním utkání musel nastoupit proti jednomu z nejrychlejších týmů soutěže. Myslím, že odvedl výbornou práci, je to skvělý obránce. Pokud chceme postoupit dál, budeme ho potřebovat, takže jsme rádi, že ho máme zpět.“
29letý obránce sebekriticky uznává, že se mohl prezentovat v lepším světle. „První třetina byla na můj vkus trochu rychlá,“ pousměje se. „Ale jak zápas pokračoval, usadilo se to a já se cítil mnohem komfortněji. Nic mě nebolelo, ale o bolest až tak nešlo. Šlo o to cítit se dobře při bruslení a vůbec při hře – a to bylo v pohodě.“
Stejně optimistický postoj zaujímal i ke svému pobytu na marodce, kam zamířil 25. března při utkání s NY Islanders, když si zlomil lýtkovou kost. Původní prognózy lékařů rozhodně nehovořily o sedmi týdnech, na kolik se nakonec Stralmanova absence protáhla.
„Nebylo to až tak frustrující. Člověk to prostě musí brát, jak to je, stejně to neovlivní. Snažíte se dělat všechno, co je potřeba k návratu. Nebyla to pokaždé zábava, ale neřekl bych, že mě to příliš frustrovalo,“ říká.
Jednoho stabilního člena defenzívy už tedy mají Lightning k dispozici, o dalšího ale přišli. Brankář Ben Bishop kvůli zranění v dolní části těla nedochytal už páteční zápas s Penguins a v pondělí už nebyl ani na lavičce. Tam se posadil Kristers Gudlevskis, do akce šel další Andrej Vasilevskij. Tahle konstelace by ale podle trenéra Jona Coopera nemusela trvat dlouho.
„Ben dělá pokroky každý den, takže doufáme, že ho brzy uvidíme na ledě. Když hrajete každý druhý den, pro každého je těžké se vrátit do sestavy,“ přiznává kouč Blesků, že v nahuštěném programu play off se pro marody jen nesnadno hledá čas na trénování. „Ale ať už to bude za den, dva nebo tři, až bude připraven, půjde do akce.“
Foto/Photo by: Lisa Gansky

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -