- Reklama -

Lightning věří, že jim návrat Bishopa pomůže z krize. Možná už ve čtvrtek nebo v pátek

- Reklama -

Devět zápasů vynechal brankář Ben Bishop kvůli zdravotním potížím ve spodní části těla. Ve všech ho zastoupil Andrej Vasilevskij a velkou úspěšnost neměl. Vyhrál pouze tři utkání, v šesti prohrál. Z toho od 3. ledna čtyři v řadě. Změna v brankovišti by mohla Lightning osvěžit. Bishop už s týmem ve středu trénoval a ve čtvrtek nebo v pátek by se mohl vrátit do hry.
Třicetiletý Bishop nedochytal 20. prosince zápas s Detroitem. Od té doby se dával dohromady, nyní se těší, až znovu naskočí do hry. „Ano, měl jsem pár dobrých tréninků, jsem připravený se vrátit. Nikdy není zábavné jen sedět a dívat se, nicméně snažíte se zlepšit, musíte se uzdravit. Pracovali jsme, abych byl tam, kde dneska jsem. Je vzrušující vracet se zpátky na led.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Nějakou chvíli samozřejmě bude ještě potřebovat, aby přivykl tempu hře. „První třetina bude taková přizpůsobovací, abych si znovu zvykl na ten frmol,“ uznal Bishop. „O fyzickou stránku nemám strach, jsem v dobré formě.“
V klubu doufají, že návrat zraněného brankáře by mohl mužstvo vrátit zpátky na vítěznou vlnu. Poslední výsledky nebyly dobré. Vasilevskij sice má také velkou podporu v klubu, nicméně Bishop je dvojnásobný kandidát na Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře základní části NHL, navíc to byl on, kdo dovedl Tampu Bay v roce 2015 do finále Stanley Cupu.
„Mluvíme o finalistovi Vezina Trophy,“ připomněl asistent trenéra Lightning Rick Bowness. „Bavíme se chlapovi, který umí zacházet s pukem skoro jako obránci před ním.“
Právě defenziva byla pro Blesky v posledních zápasech problém. Ve třech ze čtyř posledních utkáních inkasoval Vasilevskij šest branek, v tom čtvrtém lovil puk za svými zády čtyřikrát. S tolika góly ve vlastní síti je skoro nemožné vyhrávat. Bowness nicméně odmítá svalovat všechnu vinu na ruského brankáře, nelíbila se mu hra celé obrany.
„Zaslouží si uznání,“ řekl na adresu Vasilevského. „Nemohli jsme před ním snad ani hrát hůř. On nám dával šanci v každém utkání. Tvrdě bojoval. Je to skvělý kluk, výborný mladý brankář. Je pro něj nešťastné, že jsme před ním hráli tak špatně.“
Bowness očekává, že Bishopova lepší hra holí obráncům pomůže. „Je to velká výhoda,“ připomíná. „Zvlášť teď, když jim dáváme tolik šancí, když dostáváme tolik gólů. Čím méně času strávíme ve vlastním pásmu, tím lepší budeme,“ věří asistent hlavního kouče.
Pokud jde o další stav marodů Lightning, útočníci Ryan Callahan (spodní část těla) a J.T. Brown, který dostal v utkání s Philadelphií od Waynea Simmondse loket do obličeje, ve středu a ve čtvrtek netrénovali. Další forvardi Brayden Point a Steven Stamkos jsou taktéž stále mimo hru.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -