- Reklama -

Lindblom vede nad těžkou nemocí

Philadelphia hlásí dobré zprávy. Útočník Oskar Lindblom je blízko k tomu, aby se zotavil z rakoviny. „Připravuje se na poslední kolo léčby,“ uvedl asistent generálního ředitele Flyers Brent Flahr.
Klub v prosinci oznámil, že 23letého Švéda postihl tzv. Ewingovův sarkom (psali jsme ZDE).

- Reklama -

Tahle COOL trička NHL chceš!

Jedná se o vzácný typ rakoviny zasahující kostní tkáň zejména mladých chlapců. Pokud nejsou u pacienta nalezeny metastáze, přežije pětileté období od vypuknutí nemoci přibližně 70 procent nemocných.

„Vše, co mi o Oskarově stavu říkal Jimmy McCrossin (ředitel zdravotnických služeb Flyers), bylo velmi pozitivní,“ pokračoval Flahr. „S ohledem na chorobu, se kterou bojuje, se cítí skvěle. Je to báječný kluk s odhodláním. Koncentruje se na to, aby opět co nejdříve hrál.“
Rodák z Gävle odehrál v této sezóně – své třetí v NHL – 30 zápasů s bilancí 11 gólů a 18 bodů. Philadelphia jej draftovala v roce 2014 z celkového 138. místa.
Lékaři tvrdí, že jeho léčba nemohla probíhat lépe. „Na to, čím si prošel, vypadá skvěle. Když jsem ho viděl naposledy, měl i úsměv na své tváři. Svou sílu se snaží udržovat zejména kardio tréninky. Myslím, že až bude mít za sebou tuto poslední léčbu, bude to nejhorší za ním, “ uzavřel Flahr.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -