- Reklama -

Lindholm prodloužil v Carolině o dva roky

- Reklama -

Za slušné ohodnocení dosavadních výkonů může útočník Elias Lindholm považovat novou smlouvu, kterou mu k podpisu předložila Carolina. Až mu vyprší nováčkovský kontrakt, vydělá si rodák z Bodenu  v dalších dvou sezónách celkem 5,4 miliónu dolarů.
Švédského centra draftovali Hurricanes v roce 2013 z pátého místa. V premiérovém ročníku za ně odehrál 58 utkání, v nichž zaznamenal 21 bodů, v minulé sezóně čítala jeho bilance 17 branek a 22 asistencí z 81 startů. Linholm přitom patří k velice slušným hráčům, zatím nasbíral pouze osmnáct trestných minut.
„Elias zahrál v předchozí sezóně velice dobře, skoro zdvojnásobil svá ofenzivní čísla z nováčkovské sezóny,“ poukáže i generální manažer celku z Raleigh Ron Francis. „Očekáváme, že bude dál pokračovat ve svém profesionálním rozvoji a stane se důležitou součástí týmu Hurricanes.“
Lindholm bude do léta ještě dosluhovat poslední rok svého nováčkovského kontraktu, který má nasmlouvaný v maximální výši 925 tisíc dolarů. Při splnění výkonnostních bonusů si může přivydělat 850 tisíc USD.
Odchovanec Brynäsu prošel ve švédské reprezentaci všemi mládežnickými kategoriemi a má ve sbírce tři stříbrné medaile z  mezinárodní scény. Letos dostal poprvé šanci i na světovém šampionátu dospělých.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -