- Reklama -

Loni jsme to nezvládli, letos jsme zkušenější, zní z Tampy Bay

- Reklama -

Když přijeli hokejisté Tampy domů k šestému zápasu, vítala je dobrá stovka nadšených fanoušků. Pátý zápas v Pittsburghu se Bleskům povedl. Mužstvo evidentně využívá zkušenosti z loňské pohárové jízdy a proti Tučňákům má první mečbol. Pokud jej nevyužije, rozhodne všechno sedmý zápas. Na Floridě ale věří, že ho nebude potřeba.
„Viděli jsme to už minulý rok. S každou sérií je to větší, větší a větší,“ řekl k houfu nadšených fandů trenér Lightning Jon Cooper.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Nebyl to zatím zástup na nějaký vítězný pochod, ale to hráčům Lightning nevadilo, protože dosud stejně nic nedokázali. Jakkoli byli šťastní za těsnou výhru v prodloužení, uvědomují si, že k úplnému postupu do finále je zapotřebí ještě jeden triumf. Příležitost dotáhnout sérii dostanou v úterý v domácí Amalie Areně, kde se bude hrát od 20:00 zámořského času šestý duel.
„Série ještě není u konce,“ varuje obránce Jason Garrison. „Tak si to musíme každý nastavit v hlavách. Musíme se soustředit na úterní noc. Je nutné obrátit list a koncentrovat se jen na úterý, abychom tam odvedli ten nejlepší výkon…“
Loni stejnou situaci nezvládli. Z pátého zápasu konferenčního finále si taktéž vezli z newyorské Madison Square Garden vítězství 2:0 a vedení 3:2 v sérii, domácí šestý duel však pokazili a prohráli vysoko 3:7. Situaci zachránili v sedmém utkání výhrou 2:0 v New Yorku.
„Když jsme hráli proti Rangers, vyhráli jsme důležitý pátý zápas… Asi jsme uvažovali tak, jako že jedeme domů a že to tam uzavřeme. A oni nás smázli. Pak jsme stáhli ocasy mezi nohy a nastoupili k sedmému utkání, kde jsme to zvládli…“ vzpomíná Garrison.
„Tenhle rok jsme zkušenější,“ říká před šestým duelem konferenčního finále zadák Andrej Šustr. „Chlapi už vědí, co dělat, poučili jsme se z předešlého ročníku, takže věříme, že budeme schopní to uzavřít doma,“ říká pětadvacetiletý český zadák.
Hráči Lightning mnohokrát zmínili, jak jim zkušenosti z loňska pomáhají. Vidět to bylo dobře právě na průběhu letošní série s Penguins. Pittsburgh hodně dominoval ve druhém a třetím zápase, Blesky se ale dokázaly zvednout a ve čtvrtém a pátém utkání oplatit soupeři stejnou mincí. Nevadilo jim ani to, že jim stále schází zraněný Steven Stamkos nebo Ben Bishop.
„Každou sérii, každý zápas se něco naučíte, je to jako jet na horské dráze emocí a různých situací,“ řekl Garrison. „Ať už to probíhá jakkoli, jsem přesvědčený, že týmy, kterým se daří, jsou ty týmy, které se umí nejlépe poučit ze zkušeností,“ uzavírá jednatřicetiletý kanadský obránce.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -