- Reklama -

Los Angeles přivítá 62. Utkání hvězd NHL

- Reklama -

Nejprestižnější hokejová liga světa slaví letos stoleté výročí svého vzniku a ani v sezóně tohoto jubilea nemůže chybět dnes tradiční Utkání hvězd. Už po dvaašedesáté se proti sobě postaví výběry nejlepších hráčů napříč celou National Hockey League. Kompletní turnaj včetně soutěže dovedností vysílá v neděli NOVA Sport 1.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V losangelské hale Staples Center, která byla otevřena v roce 1999, se představí přehlídka hvězd NHL podruhé. Naposledy to bylo v roce 2002 a Kings, jež v této sezoně slaví 50 let od vzniku klubu, budou Utkání hvězd hostit celkově potřetí. V roce 1981 se konalo ještě v bývalém stánku vítěze Stanleyova poháru z let 2012 a 2014 The Forum.
V noci ze soboty na neděli startují oblíbené dovednostní soutěže, ve kterých se představí ti nejtalentovanější hráči v několika disciplínách. Rozdávat se budou trofeje pro nejrychlejšího bruslaře, nejpřesnějšího střelce nebo hráče s nejtvrdší střelou. NHL Skills Competition vysílá živě NOVA Sport 1 v neděli od 1:05.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Nedělním vrcholem je exhibiční Utkání hvězd, do kterého fanoušci volili kapitány jednotlivých divizních týmů. Letos jimi jsou brankář Montrealu Carey Price, superstar Pittsburghu Sidney Crosby, obránce Nashvillu P.K. Suban a vycházející hvězda Edmontonu Connor McDavid.


Podruhé v historii nabídne Zápas hvězd nejprve dva mezidivizní souboje a následně finále mezi jejich vítězi. Týmy budou na led nastupovat pouze se třemi muži v poli a brankářem, jak je tomu od minulé sezóny při každém prodloužení.
Ve dvacetiminutových zápasech se Atlantická divize s Metropolitní a Centrální s Pacifickou utkají o finále, které bude trvat také 20 minut čistého času. Hráči absolutního vítěze si rozdělí milion dolarů. Utkání hvězd vysílá NOVA Sport 1 v neděli od 21:30, komentují Jan Velart a Tomáš Borovec.
V rámci oslav NHL zveřejní seznam 100 nejlepších hráčů své historie, novinkou bude charitativní zápas celebrit.
Autor: Tisková zpráva NOVA Sport, redakčně upraveno
– Zraněného centra Pittsburghu Jevgenije Malkina (v dolní části těla) nahradí v sestavě Metropolitní divize útočník Columbusu Cam Atkinson.
All-Star víkend v Los Angeles se uskuteční bez kouče Blue Jackets Johna Tortorelly. „Bohužel, vyskytla se rodinná záležitost, která si vyžaduje moji okamžitou pozornost a nutí mě opustit dočasně můj tým a vynechat Zápas hvězd,“ vysvětlil Tortorella svou absenci před čtvrtečním duelem Blue Jackets (zastoupili ho jeho asistenti Brad Larsen a Brad Shaw) v Nashvillu (3:4).

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -