- Reklama -

Lucic poprvé v NHL mění dres, Boston ho poslal do Los Angeles

- Reklama -

Od začátku svého působení v NHL v roce 2007 byl Milan Lucic spojený s klubem z Bostonu, to teď ale přestává platit. Těsně před začátkem prvního kola letošního draftu se silový forvard stěhuje do Los Angeles. Bruins za něj získali první volbu Kings v nadcházející „burze“ hokejových mladíku (celkově 13. pozice), brankáře Martina Jonese a zadáka Collina Millera.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Jsem nadšený z další příležitosti vyhrát Stanley Cup,“ uvedl vítěz slavného poháru z roku 2011 v textové zprávě zaslané listu Vancouver Province brzy po přestup do mužstva, jež v letech 2012 a 2014 triumfovalo v play off National Hockey League.
Medvědi draftovali Lucice v roce 2006 z 50. místa. Svého dosavadního chlebodárce zaujal šikovností a agresivní fyzickou hrou. Dres bostonského klubu oblékl poprvé v sezóně 2007-08. Během osmi let odehrál Lucic v základní části 566 utkání, na kontě má 342 bodů (139+203). V 96 duelech play off zaznamenal 26 gólů a 35 asistencí.

Před příchodem do NHL si rodák z Vancouveru udělal jméno především v sezóně 2006-07 v dresu juniorského celku Vancouver Giants. V daném ročníku odehrál v základní části WHL 70 zápasů, vstřelil 30 branek a připsal si 38 asistencí. Ve výborném světle se předvedl také v play off (22 utkání, 19 bodů) a výrazně pomohl Giants k triumfu v bojích o Memorial Cup.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -