- Reklama -

Lundqvist bude dva až tři týdny mimo hru. Zachytá si Raanta

- Reklama -

Hokejisté New York Rangers se budou muset dva až tři týdny obejít bez své brankářské jedničky. Henrik Lundqvist si v úterním utkání proti Floridě poranil kyčli a nějakou dobu si bude muset odpočinout. Zápas s Floridou normálně dochytal a svému týmu pomohl 43 zákroky, od okamžiku zranění ale cítil, že to není ono.
„Vím přesně, kdy se to stalo,“ řekl švédský brankář. „Kdybyste mi ale řekli, ať jdu z ledu, neměli byste šanci, protože jsem chtěl pokračovat. Teď jde o to, jak si s tím poradím, udělat ty příští dva týdny maximum. Potrénovat a pokusit se vrátit v co nejlepší formě.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Jezdci doufají, že by mohli mít brankářskou jedničku k dispozici na třízápasový trip po Kalifornii 25.-28. března. Pokud to nevyjde, je tu možnost do dalšího domácího utkání 31. března s Pittsburghem. Rangers mají v dubnu už jen čtyři utkání základní části, pak vypukne play off.
V neděli dostane svou dvacátou příležitost v sezóně náhradník Antti Raanta, který nastoupí jako jednička v Joe Louis Areně proti Detroit Red Wings. Raanta má zatím statistiku třinácti výher a šesti proher. Průměr inkasovaných branek 2,32, procento úspěšnosti zákroků 92,2. Magnus Hellberg, jenž má být povolán z farmy v Hartfordu, bude připravený na střídačce jako dvojka.
„V současném hokeji, zvlášť s přihlédnutím k letošnímu náročnému kalendáři, potřebujete mít dva brankáře připravené chytat,“ řekl trenér Alain Vigneault na Raantovu adresu.
Ten má totiž lepší čísla než Lundqvist. Švédská legenda drží po 49 odchytaných duelech průměr inkasovaných branek 2,65 a procento úspěšnosti zákroků na úrovni 91,3.
„Právě teď se soustředím na příštích deset dnů,“ řekl Lundqvist. „Máme dobrý plán toho, co bych měl dělat. Od toho se to bude všechno odvíjet krok za krokem. Uvidíme, jak se budu cítit. Odhadujeme, že by to mohlo trvat dva až tři týdny, uvidíme, jak bude tělo reagovat na léčbu a cvičení.“
Rangers jsou v Metropolitní divizi až čtvrtí, zatím jim to ale stačí na postup do play off. Znamenalo by to v prvním kole jako soupeře vítěze Atlantické divize, což by mohl být Montreal nebo Ottawa. Vigneault řekl už před sezónou, že chce Lundqvista nasadit do méně než 60 zápasů, protože průzkumy ukazují, že v play off dosahují lepších výsledků brankáři méně vytěžovaní v základní části. Kdyby se Lundqvist nezranil, směřoval by letos pravděpodobně k 59 startům.
„Zranění jsou součástí hry, stává se to,“ řekl smířlivě švédský brankář. „Teď jde o to co nejlépe to zvládnout. Musíme nasadit léčbu a cvičení, všechno správně načasovat a ujistit se, že to budeme dělat správně,“ věří ve svůj brzký návrat pětatřicetiletý veterán.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -