- Reklama -

Lundqvist jako 12. brankář v historii NHL vychytal 400. výhru

- Reklama -

Henrik Lundqvist pomohl 32 zákroky k vítězství New York Rangers 4:2 nad nejhorším týmem soutěže Colorado Avalanche. Švédský brankář díky tomu oslavil 400. výhru v NHL. Před ním se podobný zápis povedl pouze jedenácti gólmanům.
Čtyřiatřicetiletý strážce branky Jezdců dosáhl na tento milník nejrychleji ze všech hráčů, stačilo mu na něj pouze 727 zápasů. Lundqvist je po Martinu Brodeurovi a Tonymu Espositovi teprve třetím gólmanem v historii NHL, jenž vychytal 400 výher v dresu jednoho klubu.
„Jsem hrdý a moc vděčný za tu příležitost. Tahle organizace pro mě znamená strašně moc. Dala mi možnost nastoupit do tolika utkání. Už je to 12 let, co jsem zde začal, a za tu dobu jsem měl spoustu skvělých spoluhráčů. Teď na ně myslím, protože jsou toho součástí. Tenhle večer si užiju a trochu si zavzpomínám předtím, než se v neděli ráno zase vrátím do práce,“ uvedl Lundqvist.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Samozřejmě si vybavíte všechny lidi, kteří vám k tomu pomohli – spoluhráče, rodiče. Dostaví se trocha sentimentality, když si uvědomíte, co se stalo. Je to neskutečný pocit, když prožíváte takový život, miluju ho,“ dodal vítěz Vezina Trophy z roku 2012.
Jakmile bylo na konci zápasu jasné, že Rangers vyhrají, začali fanoušci v Madison Square Garden skandovat „Hen-rik, Hen-rik, Hen-rik“. „Posloucháte diváky a naskočí vám husí kůže. Cítil jsem se jako ve svém prvním utkání, když vykřikovali mé jméno,“ prohlásil hrdina večera, který jen ve třetí třetině zneškodnil sedmnáct pokusů Colorada. Kromě něj se na výhře nejvíce podílel Kevin Klein, jenž vstřelil dvě branky.
„Lundqvistova příprava a jeho soustředěnost z něj dělají top hráče. Chce hrát dobře. Chce po týmu, aby odváděl dobrou práci. Máme v něj skvělého vůdce, který je soutěživý a pracovitý. Jsem rád, že dnes večer dosáhl na tohle jubileum,“ řekl trenér Rangers Alain Vigneault.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

„Král Henrik“ přispěl k výhře nad Coloradem 32 zákroky

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -