- Reklama -

Lundqvistovi bude na záda opět dýchat Čech

- Reklama -

Fanshop týmu
Český gólman Marek Mazanec byl podruhé v této sezoně povolán z farmy v Hartfordu do prvního týmu New Yorku Rangers. Opačným směrem putoval Bulhar Alexandar Georgiev.
Mazanech odchytal v aktuálním ročníku za Hartford devět zápasů s průměrem 3,11 obdržené branky a úspěšností zákroků 88,9 procenta. Sedmadvacetiletý rodák z Písku stále čeká na první příležitost postavit se do brány Jezdců v ostrém souboji.



Podle fanouškovského serveru Blueshirt Banter je za stěhováním brankářů snaha nechat odehrát Georgieva několik duelů a dostat jej do zápasové formy. V probíhající sezóně byla dvaadvacetiletému odchovanci Voskresensku u Rangers dána důvěra pouze ve čtyřech utkáních, po zbytek času pak jistil záda neotřesitelné týmové jedničce Henriku Lundqvistovi.
Mazanec doposud v NHL kryl 89,5 procenta střel a zaznamenal průměr 2,98 inkasovaného gólu. Všechna svá klání ve slavné soutěži přitom rozprostřel do tří let strávených v Nashvillu. Nejvíce jich absolvoval v nováčkovské sezóně 2013/14, kdy naskočil do 25 mačů.
Bývalý Predátor podepsal na jaře s newyorským klubem roční dvoucestnou smlouvu, jež má na úrovni NHL hodnotu 650 tis. dolarů (podrobnosti čtěte ZDE).
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -