- Reklama -

Luongo se úspěšně vrátil, Jágr se v historické tabulce střelců NHL osamostatnil na páté příčce

- Reklama -

Nejzkušenější muži táhli ve čtvrtek Floridu ke dvěma bodům proti Detroitu. Roberto Luongo se vrátil do brankoviště Panthers, Jaromír Jágr mu pomohl k tomu, aby byl jeho comeback do sestavy vítězný. Český veterán byl za gól a asistenci vyhlášen nejlepším hráčem večera, Luongo se stal za 26 zákroků druhou hvězdou utkání. Dvojici zkušených doplnil mladý Brandon Pirri, autor vítězné trefy.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Krásné vidět Luonga zpátky v bráně a odchytat výborný zápas,“ těšil se trenér domácích Gerard Gallant. „Když hrajete dobře a tvrdě makáte, daří se vám. Měli jsme od hráčů Detroitu nastřelených několik tyček, ale tak to chodí, když tvrdě makáte a děláte ty správné věci.“
Jaromír Jágr se osamostatnil na pátém místě historické tabulky nejlepších střelců, když vstřelil svůj 718. gól v NHL. Ve 31. minutě převzal přihrávku od Jonathana Huberdeaua, srovnal si puk na holi a z levého kruhu vypálil přesně zápěstím. Překonal tak svého krajana Petra Mrázka, který dostal v brance Detroitu šanci. Mrázek nakonec inkasoval ze 32 střel tři góly.
Byl to Jágrův třináctý gól v sezóně, druhý od trejdu na Floridu. Jágr je nyní o jeden zásah před Philem Espositem, na Marcela Dionnea (731) ztrácí třináct přesných tref. Nejstarší hráč NHL letos poskočil hned o dvě místa, v sezóně překonal nejprve Mikea Gartnera (708) a nyní také Esposita.

PořadíJménoPostZápasyBranky
1.Wayne GretzkyC1487894
2.Gordie HowePK1767801
5.Jaromír JágrPK1606742
3.Brett HullPK1269741
4.Marcel DionneC1348731
6.Phil EspositoC1282717

Nějakou dobu to dokonce vypadalo, že český forvard bude mít po tomto utkání na kontě 719 zásahů, protože také druhý gól byl původně připisován jemu. Opakované záběry však nakonec ukázaly, že Jágrovu dorážku Ekbladovy střely ve 35. minutě tečoval před brankovou čarou ještě Brandon Pirri.
„To je v pořádku,“ komentoval úpravu střelce druhé branky rozesmátý Jágr. „Jsou to pořád mladí kluci. Jako já. Mám před sebou ještě spoustu zápasů…“

Jágr odehrál za Floridu zatím devět utkání a nasbíral v nich sedm bodů za dvě branky a pět nahrávek. „Dobrý hráč, že?“ komentoval jeho poslední výkony trenér Detroitu Mike Babcock. „Na kolik let opustil tuhle ligu? Tři roky? Jen pomyslete, kolik gólů ještě mohl dát… Je to jeden z nejlepších hráčů všech dob. Někteří lidé si mysleli už před nějakou dobou, že je hotový, ale on ukazuje, že rozhodně není.“
Třetí gól Floridy vstřelil ve 47. minutě Scott Upshall, korekci výsledku provedli hosté až v polovině poslední třetiny, kdy snížil na 3:1 Eric Cole. Dlužno dodat, že hostům nepřálo štěstí, v utkání nastřelili třikrát tyčku Luongovy branky, dvakrát ji rozezněl smolař večera Henrik Zetterberg.
„Luongo chytal dobře,“ neodmítal soupeřovy zásluhy Zetterberg. „Je to dobrý brankář, ale my nastřelovali tyčky… Musíme dál střílet a dostávat puk mezi tyče, snad to příště vyjde lépe…“

- Reklama -

Foto: Icon Sportswire
718. branka Jaromíra Jágra v základní části NHL

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -