- Reklama -

Má Crosby u rozhodčích protekci?

- Reklama -

Že byly dlouhou dobu úzkostlivěji posuzovány zákroky na Sidneyho Crosbyho, je v NHL veřejným tajemstvím. Platí to ale i naopak, že jsou rozhodčí benevolentnější k faulům pittsburgského kapitána? Podle situace z nedělního utkání s Chicagem by se mohlo zdát, že ano.
Crosby už ve 38. minutě seděl na trestné lavici (i když na ni mířil s velkými protesty) za podražení Johnnyho Oduyi, ale sudí na ledě stále ještě diskutovali. Nakonec čtveřice mužů v pruhovaném rozhodla, že se o faul nejednalo, a útočník Penguins se mohl připojit ke kolegům na střídačce.

„Spousta lidí vám řekne, že nic takového ještě nezažila. Sudí na ledě řekli, že to bylo správné rozhodnutí. Můžete se na věc podívat z jiného úhlu a diskutovat o tom, ale já nebudu,“ komentoval protichůdné výroky kouč Jestřábů Joel Quenneville.
Opakované záběry dávají za pravdu pittsburghské straně, Crosby se svého protivníka pouze lehce dotkl holí. Jenže fanouškům, kterým už lezou krkem neustálé stížnosti hvězdného Tučňáka, se něco takového těžko vysvětluje.
A jen tak mimochodem, odpověď na otázku z titulku by měla být zřejmě záporná. K podobné situaci už v této sezóně několikrát došlo, shodou okolností i v Pittsburghu při návštěvě obhájců titulu z Los Angeles. Sudí tehdy rozhodli v neprospěch Penguins a omilostnili Jarreta Stolla.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -