- Reklama -

Má před sebou Tuukka Rask už jenom jednu sezónu?

- Reklama -

Fanshop týmuFinský brankář Bostonu Bruins Tuukka Rask začátkem března oslavil 33. narozeniny. Současný přerušený ročník, který s Bostonem rozjel na výbornou, vyplnil přemýšlením o svém dalším působení v profesionálním sportu. Kontrakt má ještě na příští sezonu, ale po ní? Sám Fin se nechal slyšet, že je dost pravděpodobné, že po jejím uplynutí odejde z hokejové scény nadobro.
V rozhovoru pro Boston Globe Tuukka Rask prohlásil, že je tu „možnost“, že po uplynutí posledního roku své současné smlouvy ukončí profesionální kariéru.
„Mám smlouvu ještě na rok. Co se stane potom, těžko říct, uvidíme, jestli ještě budu hrát. Vždycky je tu taková možnost,“ řekla zkušená opora Bostonu, která se dělí o prostor v brankovišti s dalším matadorem Jaroslavem Halákem ze Slovenska.
Dále v rozhovoru prohlásil, že pokud nebude mít chuť pokračovat v NHL, do finské ligy se také nevrátí. Za měsíc by se mělo manželům Raskovým třetí dítě, které je podle všeho rozhodujícím faktorem pro takové rozhodnutí.
„Chci být doma. Ta únava, která se pojí s cestováním se dvěma, brzy se třemi dětmi, je ubíjející a nutí vás přemýšlet. Miluju to, ale je to skutečně těžké,“ vysvětlila finská brankářská hvězda s 50 čistými konty v zámořské soutěži.
Rask je v současnosti na svém výkonnostním vrcholu, vede celou NHL v průměru gólů na utkání (2,12) a je druhý v úspěšnosti zákroků s hodnotou 92,9 %.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -