- Reklama -

MacKinnon se vrátil k tréninku. Proti Nashvillu bude připraven nastoupit

- Reklama -

Útočník Nathan MacKinnon se v úterý vrátil do tréninkového procesu a bude připraven nastoupit do prvního utkání série s Nashvillem, které je na programu ve čtvrtek v Bridgestone Aréně.
Dvaadvacetiletý hokejista si vzal v pondělí volno. Stalo se tak dva dny poté, co si Avalanche zajistili postup do play-off díky vítězství 5:2 nad St. Louis Blues.
„Cítím se dost dobře,“ prozrazuje MacKinnon. „Den odpočinku, dlouhá sezóna. V sobotu jsme odehráli vyjímečně těžké utkání, tak jsem si vzal den volna. Nebude hrát až do čtvrtka, takže jsem toho chtěl využít.“
„Kvůli tomu hrajeme. Chceme mít šanci vyhrát. Trvalo do posledního zápasu, než jsme se sem dostali a teď už se může stát cokoli. Těšíme se na výzvu. Samozřejmě, že to nebude snadné proti vítězům Presidents‘ Trophy. Musíme hrát naši hru a nechat je reagovat,“ velí centr Colorada.
MacKinnon se do play-off podíval naposledy jako osmnáctiletý nováček v sezóně 2013/14. Tehdy zaznamenal 10 bodů (2+8) v sérii proti Minnesotě, kterou Avalanche prohráli v sedmi zápasech.

V letošní základní části byl kanadský hokejista pátým nejproduktivnějším hráčem s 97 body (39+58).
„Mentálně jsem na tom lépe, než jsem byl před čtyřmi lety jako nováček,“ říká hvězda Colorada, která ve své nováčkovské sezóně získala Calder Trophy díky zisku 63 bodů (24+39) v 82 zápasech. „Cítím, že má hra se hodně zvedla a jsem připraven na všechno, co se může stát. Je hezké být podruhé v play-off, takže to není úplně nové.“

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -