- Reklama -

Mají všechny potřebné komponenty pro Stanley Cup, říká na adresu Rangers Mark Messier

- Reklama -

Je to už víc než dvě dekády. Dlouhých 21 let, co Mark Messier ukázal světu svůj široký úsměv a popadl do rukou „starý křapáč“. Newyorští Jezdci se na něj tehdy pořádně načekali a byl to právě populární „Mess“, který jej na Manhattan vrátil. Nyní si někdejší kapitán a vůdce konečně dovede představit, že je tu tým schopný jeho úspěch následovat.
„Vyzdvihl bych jejich šance,“ řekl Messier v úterý na BTIG akci, kde sportovní a jiné celebrity přispívají na charitu. „Proč bychom jim neměli věřit po sezóně, jakou za sebou mají?“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Rangers letos vyhráli první Prezidents‘ Trophy pro nejlepší tým základní části právě od dob Messiera, který ji získal v památném roce 1994. Ten posléze se svou družinou, kam patřili Mike Richter, Brian Leetch, Glenn Anderson, Craig MacTavish, Adam Graves, Esa Tikkanen, Steve Larmer, mladý Alexej Kovaljov a další, vylepšil ještě o cenu určenou pro vítěze play off, což je samozřejmě Stanley Cup.
„Jezdci vypadají skvěle. Vypadali skvěle celý rok. Je to velmi sebevědomý tým,“ dodal na adresu svých současných následovníků Mark Messier.
Rangers byli nejlepším týmem základní části a svou sílu předvedli také v prvním kole play off, kde se vypořádali s Pittsburghem 4:1 na zápasy. Pokud tento tým loni přehráli ve druhém kole trochu překvapivě, letos triumf nad stejným soupeřem překvapením určitě nebyl. Jezdci jsou favority. V dalším kole se střetnou s Washingtonem Capitals.
„Udrželi jádro týmu pohromadě,“ vysvětluje klíč k úspěchu vítěz pěti Stanley Cupů s Edmontonem a jednoho s NY Rangers. „Měli několik opravdu těžkých porážek, museli překonat překážky. Nicméně přes to všechno udrželi tým pohromadě.“

„Jsou to ty kroky, které týmy na cestě vzhůru dělají a Rangers jsou na té cestě už několik let. Jsou týmem, který bude v play off nejzkušenější. Mají všechny nutné komponenty pro vítězství ve Stanley Cupu. Nyní to jen musí dokázat,“ dodal „Mess“.
Jedním z nejdůležitějších článků vítězného mužstva je brankář. Rangers mají na tomto postu Henrika Lundqvista, který se naštěstí dal po nepříjemném zranění krku včas do pořádku. Právě to Messier nejvíc oceňuje. „Mají správného muže v bráně na to, aby svou cestu dokončili,“ věří někdejší kapitán vítězů z roku 1994.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -