- Reklama -

Majitel Flyers: Z Voráčka může být superstar

- Reklama -

O víkendu poskytl Ed Snider dvacetiminutový rozhovor novinářům. Vlastník hokejového celku z Philadelphie nejprve s ulehčením konstatoval, že zvítězil v boji s rakovinou, poté se jeho odpovědi stočily ke klubovým záležitostem. Jedním z prvních jmen, které jednaosmdesátiletý muž vyslovil, bylo Jakub Voráček.
„Slyšel jsem, že do kempu přijde ve skvělé formě. To je dobře, protože tenhle kluk má, podle mého názoru, potenciál stát se superhvězdou,“ pronesl Snider. „A když bude hrát s Girouxem, který už jí je, máme v týmu kvalitní kousky.“
S kapitánem Letců Claudem Girouxem je kladenský odchovanec sehraný z předchozích let, po odchodu Scotta Hartnella do Columbusu k nim ale bude nutné najít nového parťáka. Možností je více, na levé křídlo elitní formace se může postavit někdo z kvarteta Brayden Schenn, Michael Raffl, Vincent Lecavalier, R.J. Umberger.
„Je to pozice pro přímočarého hráče. Giroux je schopný tvořit hru, Jake rovněž, takže tam potřebujeme někoho s tahem na bránu, který bude mít hokejku na ledě a bude schopný dávat góly a forčekovat,“ přemýšlí generální manažer Ron Hextall. „Na levou stranu pár takových kluků máme, takže o tuhle pozici nemám obavy.“
Philadelphia v létě nebyla na hokejovém trhu aktivní, pokud jde o velká jména, nemohla si to dovolit z finančních důvodů. Do nové sezóny tedy půjde s obdobnou sestavou jako loni, nepočítáme-li již zmiňovaného Umbergera, jenž přišel od Blue Jackets za Hartnella, a zadáka Michaela Del Zotta. Ten by měl v defenzívě zaskočit za dlouhodobě zraněného Kimma Timonena.
„Neexistovalo a neexistuje žádné pravidlo, že musíte dělat změny na soupisce, ať už v době platového stropu nebo před ním. Naopak se mluví o stabilitě a o tom, že spolu kluci mají hrát delší čas. Pokud jde o naše mužstvo, jsem opatrným optimistou,“ bere si znovu slovo Ed Snider.

„Nečekáme úspěch hned“

Hextall plánuje do budoucna vystavět tým postupně a velký důraz klade na farmářské základy. Jeho zaměstnavatel mu dává volnou ruku.
„Ronova filozofie je dlouhodobá. Když jsem byl mladý a stavěli jsme vítězný tým, byl jsem také trpělivý. Zbylých pět expanzních týmů vyměňovalo své volby v draftu a nejlepší hráče, ale my ne. V prvních čtyřech nebo pěti letech jsme nebyli tak úspěšní, ale potom jsme najednou byli nejlepší,“ připomene Snider tituly z roků 1974 a 1975, zatím jediné, které Letci vybojovali. „Ron podle mého dělá dobrou práci v tom, že staví základy k budoucím úspěchům.“
Už několikrát zaznělo ve Philadelphii během prázdninových rozhovorů pro tisk srovnání s NY Rangers – finalisty Stanleyova poháru, s nimiž Flyers prohráli 1:2 v sedmém zápase úvodního kola play off. Použije ho i Hextall, když slyší o předpovědích sázkových kanceláří stavících jeho celek na hranu postupu.
„Jak jste loni před sezónou viděli Rangers? Já bych řekl, že nebyli řazení mezi elitu, spíš do skupiny pod ní. Ani nás bych neřadil mezi úplnou špičku, ale jsme těsně pod ní – tedy mezi týmy, které mají šanci zvítězit. Nikdy nevstupujete do sezóny s tím, že nechcete vyhrát, ale zápasy jsou dnes velmi vyrovnané. O tom, zda vyhrajete utkání nebo jedno kolo v play off, rozhoduje spousta maličkostí,“ připomíná šéf Letců. „Když se rozjedete, je těžké vás zastavit, takže nikdy neříkejte nikdy. Myslím, že máme opravdu dobrý tým.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -