- Reklama -

Malkin a spol. v Ostravě válejí. Ruský novinář město pohaněl

- Reklama -

Hokejistům Ruska se zatím na světovém šampionátu daří. Po pátečním vítězství nad Norskem 6:2 si dokázali poradit i v neděli se Slovinskem, které přehráli 5:3.
Obhájci titulu válejí i navzdory ztrátám, které je v minulých dnech potkaly. Jako první musel z turnaje odstoupit Denis Zaripov, který se zranil v zápase s Norskem.
„Opouštím tým s těžkým srdcem,“ komentoval situaci útočník Magnitogorsku. „Musíme jít dál, mistrovství světa neodehrajete bez různých zranění, ale Zaripov je, myslím, dost citelná ztráta,“ prohlásil generální manažer sborné Andrej Safronov.
Druhým hráčem (shodou náhod také z Magnitogorsku), kterému zranění nedovolí pokračovat dále, se stal obránce Jevgenij Birjukov, jemuž se stala osudnou rána z hole Anžeho Kopitara. Dělovka do obličeje v utkání se Slovinskem mu zlomila čelist.


Tým se také bude muset obejít bez forvarda Pavla Dacjuka. Veterána z Detroitu nepustily na mistrovství problémy s kotníkem.
Tíha zodpovědnosti tak leží především na Ilju Kovalčukovi a třech ofenzivních hvězdách ze zámoří – Jevgeniji Malkinovi, Vladimiru Tarasenkovi a Nikolaji Kuljominovi. Posledně jmenovaný sice do Ostravy přiletěl už v pátek, ale kvůli ztraceným zavazadlům se na led dostal až v sobotu.
„Měl jsem dlouhou cestu, pár dní jsem nebruslil a tady jsem měl jen jeden trénink. Trochu to bylo poznat na hře, ale cítil jsem se dobře a ještě mám dost času na to, aby se to postupem turnaje zlepšilo,“ řekl Kuljomin, který si v souboji proti balkánskému soupeři připsal jeden bod za přesnou ránu z první třetiny.

Rusové mají v Ostravě početnou podporu v hledišti, za vítězstvími je ženou tisíce diváků

I přes vysoké výhry má výběr kouče Olega Znaroka stále co pilovat. To si uvědomuje i útočník Jevgenij Dadonov, který se v neděli blýskl čtyřmi body za dva góly a dvě asistence. „Je dobře, že jsem dokázal dvakrát skórovat, ale celkově jsme udělali příliš hodně chyb,“ přiznal hráč Petrohradu.
Rusko má letos na světovém šampionátu opět nejvyšší ambice. Po loňském zlatu v Minsku by byla absence ve finále považována za neúspěch.
„Myslím, že máme dobré šance a skvělý tým. Rusko vždycky hraje na vítězství,“ dodal Kuljomin.
Reportáž redaktora ČRo Petra Kadeřábka si můžete poslechnout zde:

Zatímco Kovalčuk, Malkin a spol. jsou podle všeho v Ostravě spokojení, korespondent ruského deníku Sovětskij Sport Dmitrij Ponomarenko, jenž sbornou doprovází, nenechal na moravskoslezské metropoli nit suchou.
„Kdysi bývala Ostrava městem železa a oceli, teď se zdá, že je v troskách,“ píše Ponomarenko na svém blogu. „Výroba železa a oceli přesto zanechala stopy na tvářích lidí a panoramatu města.“
Ve svém článku, kterým se snaží přiblížit Ostravu návštěvníkům jednoho z nejčtenějších ruských sportovních webů, si všímá nejen údajně zchátralého okolí ČEZ arény, ale i opilého slévače, jenž má charakterizovat současnou situaci v dějišti šampionátu.
V dalším blogu si vzal na paškál maskoty mistrovství Boba a Bobka. Čtenářům předložil video, na němž se má jeden ze slavných králíků dopouštět pohybů připomínající hajlování.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -