- Reklama -

Malkin už trénoval a chce stihnout začátek sezóny

- Reklama -

Dlouho to vypadalo, že Jevgenij Malkin vůbec nestihne úvod sezóny. Teď si mohou fanoušci Pittsburghu konečně ulevit. Ruský hokejista poprvé naplno trénoval, a pokud mu budou okolnosti přát, mohl by stihnout první zápas Pens proti Anaheimu.
Bývalý držitel Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče a dvojnásobný vítěz produktivity v úterý konečně se svými spoluhráči trénoval. První dva týdny přípravného kempu strávil Malkin se zraněním mimo hru. Jeho zdravotní potíže nebyly vůbec upřesněny, nemělo se prý ale jednat o nic vážného.
Malkin zopakoval, že jeho trable byly menšího charakteru a že je ve skvělé formě. Pravděpodobnost svého startu už proti Anaheimu Ducks však zatím ponechal v rovině „padesát na padesát“.
„Je to menší zranění, není to velký problém,“ řekl pro klubové webové stránky po úterním tréninku. „Cítím se výborně. Potřebuji se trochu rozhýbat, ale jsem šťastný, že jsem zpátky.“
„Odbruslil jsem celý trénink a cítím se skvěle. Nejsem unavený,“ dodal vzápětí.
Pokud Malkin nenastoupí už ve čtvrtek proti Anaheimu, další možností je sobotní zápas s Torontem. Třetí utkání sezóny hraje Pittsburgh příští čtvrtek doma s Dallasem.
„Teď ještě nedokážu říct, zda nastoupím, byl to můj první trénink,“ odmítl ruský hokejista spekulovat. „Je to padesát na padesát. Cítím se ale dobře. Pokud to nevyjde, vyjde to v dalším zápase.“
V tréninku nastupoval Malkin na levém křídle vedle Sidneyho Crosbyho a Patrica Hornqvista. Přesun ruského forvarda na levé křídlo je záměr, který nový trenér Mike Johnston zvažuje.
„Bavil jsem se s ním o tom, že až se vrátí, může to být na křídlo,“ potvrdil kouč. „Nese to s sebou nějakou defenzivní odpovědnost, pokud na to nejste zvyklý. Můžeme ho použít normálně na centru anebo ho nechat hrát tady vedle Crosbyho. Jinak vypadal docela dobře na to, že nebyl měsíc na ledě,“ pochválil Malkinův stav Johnston.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -