- Reklama -

Malkina mrzí po zápase v Ottawě neproměněné šance

- Reklama -

Hokejisté Pittsburghu drželi před úterním zápasem v rukou jeden postupový mečbol. Onen pověstný poslední krok, ale v šestém duelu konferenčního finále na ledě Ottawy neudělali. O čtvrtou výhru v sérii se tak musí znovu poprat. Rozhodující sedmé klání se uskuteční v pátek a výhodu domácího prostředí v něm budou mít obhájci trofeje.
Senátoři zaskočili Tučňáky tím, co předváděli především v prvním i třetím duelu a vyškolili svěřence trenéra Mikea Sullivana z produktivity. „Neproměněné šance, které jsme měli, nás hodně mrzí,“ přiznal na pozápasové tiskovce devětačtyřicetiletý Sullivan.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Rodák z Marshfieldu cítil zklamání a na jeho hlase to bylo poznat. Sullivan ale nebyl zdaleka jediným, kdo si uvědomovali, že v úterý měl Pittsburgh k výhře velmi blízko. Penguins si v utkání vypracovali mnoho střeleckých příležitostí, leč téměř všechny skončily bez gólového efektu.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Hosté vyslali na bránu soupeře 46 puků, ovšem gólmana Craiga Andersona překonali pouze jednou, když ve 25. minutě otevřel skóre Jevgenij Malkin. Ruský útočník se u zadního mantinelu zbavil svého strážce Zacka Smitha, najel si před brankoviště Sens a nadvakrát dorazil kotouč za Andersonova záda.
„Nechal jsem tam všechno, ale musím udělat ještě něco navíc,“ uvedl sebekriticky nejproduktivnější hráč dosavadního průběhu play off. V 18 zápasech nasbíral Malkin 24 bodů za 7 branek a 17 přihrávek.

„Chce to být trochu víc trpělivý a soustředěný. Musím využívat šance. Měl jsem jich dnes opravdu hodně, mohl jsem dát dvě nebo tři branky. Samozřejmě to bylo trochu frustrující,“ povzdechl si třicetiletý centr.
Právě rodák z Magnitogorsku byl včera nejaktivnějším hráčem Pittsburghu, brankáře Ottawy zaměstnal sedmi střeleckými pokusy. Svému týmu pomohl obdivuhodným příspěvkem i v kruhu na vhazování, vyhrál 13 z 18 bulí (úspěšnost při buly měl tedy 72%).
„Malkin byl velmi aktivní a průbojný,“ pochválil svého svěřence Sullivan. „Vytvořil si hodně střeleckých příležitostí. Málokdo má od sebe tak vysoká očekávání jako on. Dal jeden gól. Určitě jich mohl dát i víc, šance na to měl, ale líbilo se mi, co na ledě předváděl. Hrál s velkým odhodláním.“

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -