- Reklama -

Malkinovo zranění může být šancí pro Dominika Simona

- Reklama -

V bojích o play off už Jevgenij Malkin Pittsburghu nepomůže. V bojích v play off – pokud se do něho Tučňáci dostanou – snad ano, ale rozhodně ne od začátku. Ruský útočník v pátečním utkání s Columbusem utrpěl zranění v horní části těla, doba léčení je odhadována na 6-8 týdnů.
K nehodě došlo na začátku druhé třetiny za brankou Blue Jackets, kde Malkina při bitvě o kotouč přirazil k mantinelu Dalton Prout. Z televizních záběrů se nechá usuzovat na problémy s ramenem či jinou částí levé ruky.
Penguins se v tabulce Východní konference nacházejí na osmém místě, tedy na poslední postupové příčce. Na devátou Philadelphii mají dvoubodový náskok, jejich ztráta na sedmý Detroit je jednobodová. Čtyři body dělí svěřence Mikea Sullivana od NY Islanders na třetí pozici Metropolitní divize. Základní část končí 10. dubna, tedy za čtyři týdny.
Malkin je s 58 body druhým nejproduktivnějším členem mužstva za kapitánem Sidneym Crosbym, ale zkušenosti z minula ukazují, že Pittsburgh si dokáže poradit i bez rodáka z Magnitogorsku. Když 29letý centr v první polovině února kvůli zranění v dolní části těla vynechal deset utkání, jeho spoluhráči dokázali polovinu z nich vyhrát. Celková úspěšnost Penguins v utkáních bez Jevgenije Malkina (celkem jich během své kariéry v NHL neabsolvoval 124) je šedesátiprocentní.
„Jevgenij nám už letos párkrát chyběl a scházeli i jiní zranění hráči, takže jsme museli nastupovat s jinými parťáky,“ připomíná Nick Bonino, který při včerejším tréninku zaujal Rusovo místo mezi Carlem Hagelinem a Philem Kesselem. „Moje hra se nezmění, pořád se budu snažit vytvářet šance, rozdávat puky ostatním a hrát dobře v našem pásmu.“
Malkinovo zranění by mohlo otevřít vrátka k ligové premiéře Dominiku Simonovi, který byl před dnešním střetnutím s NY Rangers povolán z farmy ve Wilkes-Barre/Scrantonu spolu s Conorem Shearym. Opačným směrem naopak zamířil bitkař Tom Sestito. Z útočníků, které mají Tučňáci k dispozici, se navíc vznáší otazník nad zdravotním stavem dalšího nováčka Scotta Wilsona.
Simona draftoval Pittsburgh v roce 2015 v pátém kole poté, co se jako hráč Plzně (jinak je sparťanským odchovancem) představil na světovém šampionátu v Praze. Na farmě v AHL se zatím prezentoval 38 body (18+20) z 54 utkání, což z něho činí čtvrtého nejproduktivnějšího hráče „Baby Penguins“.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -