- Reklama -

Máme centra druhé formace. Capitals prodloužili smlouvu Kuzněcovovi

- Reklama -

„Vždycky jsme říkali, že máme mezeru na postu vedoucího druhého útoku. Teď můžu říct, že jsme ji zaplnili.“
Tato slova pronesl generální manažer Capitals Brian MacLellan na adresu Jevgenije Kuzněcova po vyřazení od NY Rangers ve druhém kole letošního play off. Včera přešel od slov k činům, ruskému forvardovi nabídl novou dvouletou smlouvu za 6 miliónů dolarů.
Washington si i po jejím vypršení podrží hráčova práva, Kuzněcov teprve v květnu oslavil třiadvacáté narozeniny. Hokejista draftovaný týmem z americké metropole v roce 2010 z 26. pozice s odchodem do NHL vyčkával, objevil se v ní až v březnu 2014. V letošním prvním plnohodnotném ročníku zaznamenal v osmdesáti zápasech 11 branek a 26 asistencí.
Podle představ klubového vedení by měl Kuzněcov v příští sezóně těžit ze spolupráce s nově angažovaným Justinem Williamsem.
„Myslím, že Justin bude mít velký vliv na Kuzněcova i Burakovskyho a také se domnívám, že bude mít efekt na Ovečkina s Bäckströmem,“ řekl začátkem měsíce MacLellan. „Je dobré mít v týmu borce, který má zkušenosti s boji o Stanley Cup a třikrát ho vyhrál.“
Další novou tváří v ofenzívě Capitals je bývalý Bluesman T.J. Oshie. Klub navíc potřebuje mít k dispozici peníze na chráněné hráče Bradena Holtbyho a Marcuse Johanssona, kteří se přihlásili k arbitráži. Kuzněcovův kontrakt byl v tomto ohledu rozumným kompromisem.
„Myslím, že z pohledu hráče jsme dosáhli férové smlouvy. Jednání jsou za námi a každý je spokojený,“ konstatoval hráčův agent Jay Grossman.
Foto/Photo by: Amanda Bowen/ RRBG Photography/ akbmultimedia.com

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -