- Reklama -

Máme na to poměřovat se s Pittsburghem, věří nová posila Rangers Shattenkirk

- Reklama -

Na letošním trhu volných agentů byl jedním z nejžádanějších hráčů obránce Kevin Shattenkirk, kterého ulovili New York Rangers. Americký zadák se pro podpis čtyřleté smlouvy za 26,6 milionů dolarů rozhodl nejen proto, že se narodil v New Rochelle, které je od Madison Square Garden vzdálené jen půl hodiny, ale také proto, že věří tomu, že má s Jezdci velkou šanci na ukořistění Stanley Cupu.
„Záleželo na tom, který tým je lepší, a který je připraven zvítězit. Tohle byla pravděpodobně hlavní priorita na mém seznamu. Z individuálního hlediska šlo o to, kdo ze mě udělá nejlepšího hráče. Mám příležitost nastupovat po boku Ryana McDonagha, jehož považuju za hvězdného obránce, a jenž ke mně skvěle pasuje,“ vysvětluje své rozhodnutí zakotvit v New Yorku Shattenkirk.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Rangers se podle něho nemusí nikoho bát.
„Máme na to poměřovat se s takovým týmem, jakým je Pittsburgh. Máme skvělého brankáře (Henrika Lundqvista). Naše defenziva je rychlá a umíme tvořit hru, ale zároveň dokážeme i trochu přitvrdit. Co se týče ofenzivy, jsem si jistý, že jsme jedním z nejrychlejších týmů v lize,“ prohlašuje Shattenkirk.
„Pittsburgh zvítězil díky tomu, jak je postaven. Disponujeme velkou šířkou kádru a přesně na tom bude v průběhu sezony záležet,“ doplňuje osmadvacetiletý bek.
Rangers hrají v Metropolitní divizi, kde proti nim budou stát jedny z nesilnějších celků v NHL – Pittsburgh Penguins, Washington Capitals a Columbus Blue Jackets.
„Je to mela, protože nebojujete jen proti Tučňákům. Columbus díky své síle dokázal, že je potřeba s ním počítat. Washington je rovněž těžkým protivníkem, ale myslím si, že jsme na pokraji něčeho velkého,“ oplývá optimismem čerstvá akvizice Newyorčanů. „Mám trochu zkušeností z play-off, spousta hráčů v tomhle týmu si prošla vyřazovacími boji. Věřím, že výhoda je na naší straně.“
„Pokud byste Stanley Cup vrátili domů do New Yorku, bylo by to pro mě něco, co by nikde jinde nešlo zopakovat.“


Shattenkirka si Colorado zvolilo na draftu 2007 v prvním kole ze 14. pozice. Za Avalanche stihl odehrát jen 46 zápasů, podstatnou část kariéry strávil v barvách St. Louis Blues, odkud v uplynulém ročníku putoval do týmu z hlavního města Spojených států amerických, jemuž měl dopomoci k trofeji lorda Stanleyho. Jenže tažení Caps za Svatým grálem předčasně skončilo už ve druhém kole.
Autor 68 branek v 490 zápasech v NHL bude základním stavebním pilířem obrany Rangers, jež přes léto doznala změn. Pryč jsou Dan Girardi a Kevin Klein, kromě nich mužstvo opustili brankář Antti Raanta a střední útočníci Derek Stepan a Oscar Lindberg.
Mezi nové tváře sestavy se zařadili gólman Ondřej Pavelec, zadák Anthony DeAngelo či útočník David Desharnais.

- Reklama -


„New York Rangers chtějí vyhrát každý rok. Není to tým, který čeká na přestavbu. Zdá se, že každoročně činí nezbytné kroky, aby se z nich stali šampioni. Z tohohle hlediska je těžké posoudit, jaká příležitost se nám naskýtá. V každé sezoně, kterou jsem v soutěži odehrál, byli schopní vyhrát Stanley Cup,“ oceňuje dlouhodobou sílu Jezdců Shattenkirk.
Newyorského rodáka těší fakt, že bude nastupovat před zraky rodiny a přátel.
„Bude pro mě dobré vědět, že mě někdo v každém utkání pozoruje, zejména v Garden. Mít tenhle přepych a pocit neustálého tlaku je fajn. Vítám to. Díky tomu se jako hráč posunu a naučím se zvládat nepřízeň osudu, když se věci nebudou příliš dobře vyvíjet. Nepochybně k tomu dojde, ale vy se musíte naučit přijímat rány a jít dál,“ uzavírá Shattenkirk.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -