- Reklama -

Máme pro něj místo v týmu, určitě nám pomůže, věří Hischierovi v New Jersey

- Reklama -

Všechno nasvědčuje tomu, že Nico Hischier, jednička draftu 2017, bude už v příští sezóně brázdit arény NHL. Naznačili to generální manažer New Jersey Ray Shero i trenér John Hynes, když osmnáctiletého centra představovali na pondělní tiskové konferenci v Prudential Centeru.
„V sestavě je pro něj připraveno místo a od toho se odrazíme,“ řekl Shero. „Nebudeme na Nica tlačit, aby se stal novým Connorem McDavidem nebo Austonem Matthewsem, protože tyhle volby nebyly normou. Bude to ale rozdílový hráč, záleží jen, jak rychle se vyvine. Má ten typ instinktu a šikovnosti, který v naší organizaci chybí.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Vždycky měl schopnost dělat hráče kolem sebe lepšími, je nesobecký a dobrý defenzivně. Jsme nadšení. Je to velmi důležitý článek našeho týmu. Na konci sezóny, před draftovou loterií, jsme ani nepomýšleli na to, že bychom takového hráče mohli získat,“ radoval se generální manažer Devils.
Shero také potvrdil, že nepřemýšlel o tom, že by první volbu vyměnil. „Nakonec jsem našemu řediteli skautingu Paulu Castronovi řekl, že ať se stane cokoli, nechci odcházet z draftu bez Nica Hischiera. Neexistovalo pro mě nic jiného, než udělat všechno pro to, aby Nico byl v našem týmu.“
Také trenér John Hynes se těší, až uvidí talentovaného mladíka ve vývojovém kempu nováčků 10. července. V Halifaxu nasbíral v minulé sezóně mezi juniory 86 bodů (38+48) v 57 zápasech a byl jmenován nováčkem roku v kanadských juniorských soutěžích. v Severní Americe hrál totiž po příchodu ze švýcarského Bernu svou první sezónu.
„Líbí se nám, jak bojuje o puk. Jeho hokejové smysly, rychlost i šikovnost jsou na úrovni NHL,“ tvrdí Hynes. „Jsou tam určité věci, které bude muset v létě zvládnout, fyzicky i mentálně se bude muset na NHL připravit. Zažili jsme ale hodně prvních voleb, které hned předvedly velký vliv na tým a cítíme, že Nico tyto schopnosti má. Počítáme s ním a plánujeme, že bude důležitou součástí našeho týmu. Myslíme, že svou osobností mezi nás dobře zapadne a pomůže nám.“


Hischier ví, že nemá nic jistého. „Vím, co umím, ale pořád musím tvrdě pracovat a místo v sestavě si zasloužit. V létě budu pracovat, budu tvrdě dřít, abych dosáhl svého cíle.“
Švýcarský mladík si o víkendu s rodiči prohlédl Prudential Center a jeho okolí, seznámil se s klubem. Dokonce si dal sandvič, který nesl jeho jméno. Podíval se také na fotbalový zápas mezi New York Red Bulls a New York City FC, o den později přidal účast na baseballu, hráli New York Yankees a Texas Rangers. Stihl taktéž povečeřet s Kylem Palmierim a klubovou legendou Patrikem Eliášem.
„V New Yorku a New Jersey jsem byl poprvé. Jsem šťastný, že jsem tady mohl s rodinou být a že se připojím k tomuhle úžasnému týmu. Mám dokonce svůj vlastní sendvič, což je fakt legrace. Každý mě tady srdečně vítal, za což jsem vděčný,“ uzavřel prohlídku nového působiště osmnáctiletý útočník.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -